Norsk Vegansamfunn har kicket i gang initiativet Vegansk Vår, hvor de oppfordrer alle til å ha èn måned uten kjøtt, fisk, egg og melk. Er dere med? Her i huset er det hvertfall challenge accepted!

Vi spiser mye vegansk fra før, men i mars skal vi også kutte ut det vi bruker av egg og melkeprodukter. Det gleder jeg meg til! Kroppen har godt av det, miljøet har godt av det, og dyrene har godt av det. Jeg håper at du også blir med! Om det føles uoverkommelig å kutte ut alt, kutt ut noe, og prøv å lage noen veganske middager i uka? Jeg garanterer at du ikke kommer til å spise kjedelig, og at du kommer til å bli mett!

Sleng deg på, og spre det glade ord! NVS har også lansert hastaggen #veganskvår på instagram, så om du legger ut bilder, tag dem gjerne med #greenbonanza og #veganskvår! Inspirer og bli inspirert!

Middag 1: Linsegryte med kokosmelk, ingefær og koriander
Dette er en av de mest populære oppskriftene på Green Bonanza, og en av grytene jeg har lagd mest opp gjennom de siste ti årene. Den er så god! Varm, mettende og full av curry, koriander og ingefær. Med en limebåt og et pitabrød er middagen i boks. Denne er det lett å lage mye av, så doble porsjonen når du først er i gang!


24-linsesuppe
Middag 2: Spinat- og quinoaboller
Om linsegryten er lesernes favoritt, er dette min favoritt. Disse spinat- og quinoabollene kunne jeg overlevd i ukesvis på! Sammen med en grønn salat, en skål hummus, frisk avocado og litt digg chillisaus er dette en perfekt middag, uansett om du skal lage til èn eller til fire. Juster mengden hotness om du har barn i hus!

Spinat- og quinoaboller - Green Bonanza
Middag 3: Pasta med ristet blomkål og sprø brødtopping
Ingen uke er fullgod uten en pastamiddag! Ristet blomkål er noe av det beste jeg vet, og sammen med spaghetti og en sprø brødtopping.. Jeg får lyst på dette mens jeg skriver, så godt er det. Og, ikke minst – det er superenkelt å lage!

Pasta med ristet blomkål
Middag 4: Tostadas med spicy søtpotet, svarte bønner og guacamole
Ingen fredag uten en slags taco! De varme lefsene fylles med så mye godt at du ikke kommer til å tenke tanken på verken kjøtt, ost eller rømme mens du spiser. I promise!

Tostada med spicy søtpotet, svarte bønner og guacamole
Ukens dessert: Varm epledessert
Dette er så enkelt at det nesten er latterlig. Server disse varme eplene med for eksempel Oatlys vaniljesaus eller en vegansk iskrem du finner i frysedisken på for eksempel meny, og kvelden er komplett.

Varm epledessert
Ukens drikke: Hjemmelaget iste
Det er så deilig å ha en kanne med iskald iste i kjøleskapet, spesielt når man får lyst på noe godt. Bruk din egen favorittfruktte!

Hjemmelaget iste