Jordbær- og mangosmoothie

De tyngste morgenene går så mye bedre når man kan kickstarte dem med en smoothie. Her i huset prøver vi å rekke det så mange morgener som mulig i uka, og det er liten tvil om at det gjør noe med humøret før vi må starte dagen på ordentlig.

Vegansk + glutenfri
Porsjoner: 2
Total tid: 4 minutter

Dette med smoothie trenger ikke være så veldig vanskelig. Vi prøver å alltid ha forskjellige typer bær i fryseren – blåbær, bringebær, jordbær, kirsebær og skogsbærblanding er fast inventar i den øverste fryseboksen på kjøkkenet. Jeg pleier også å kjøpe masse modne bananer, som jeg deler opp i biter, putter i en boks og legger i den samme fryseskuffen. Det eneste man egentlig trenger da, er noe væske, og det kan være hva som helst – juice, soyamelk eller annen plantemelk, kokosvann, eller bare vann.

Frisk mynte er en luksus men ikke en nødvendighet, og om du har en lime eller sitron liggende, kommer du også langt. Ofte trenger du også litt søtning, og da fungerer hva som helst, egentlig. Agavenektar, honning, daddelsirup, hele dadler (minus sten), eller sukker, for den saks skyld. For en litt fyldigere og mer mettende smoothie, kan havregryn, chiafrø og andre frø være et godt tilskudd.

Da er det jo bare å prøve seg frem. Noen ganger blir det godt, andre ganger helt ok, men det blir veldig sjelden vondt. Det er grenser for hvor mye du kan klare å ødelegge en smoothie, hvertfall før du har begynt å involvere grønnsaker, ingefær og salater, da er vi over i en litt annen sfære.

Uansett. Denne jordbær- og mangosmoothien ble en hit.

Jordbær- og mangosmoothie
1 stor / 2 små bananer, helst frosne

2,5 dl frosne jordbær
3,5 dl mangojuice
1 ss daddelsirup eller annen søtning

Kjør alle ingrediensene i en blender, og juster med mangojuice til du har en ønsket konsistens. Smak til med søtning, det er ikke sikkert du trenger så mye, både jordbær og mangojuice er ganske søtt i seg selv.

 

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Kay Kristiansen

    Hei.

    Istedenfor å skjære opp bananer før frysing, frys dem med skallet på.

    Før bruk, legg dem i vann noen minutter.

    • Det synes jeg hørtes mer tungvint ut, liker å ta dem rett fra fryseren til blenderen, og da er det kjekt med mindre biter. Frossen banan gjør smoothien bedre enn fersk/myk banan. :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.