Vil du imponere tacogjestene? Prøv en litt annen vri på maisen – bland den med litt hot jalapenos, og grill den i stekeovnen. Mer crunch, nesten karamellisert mais, og ikke minst – hotness heeello fire.

Vegan + glutenfri + laktosefri
Porsjoner: 4-8
Tilberedelsestid: 5 min
Steketid: 15 min
Total tid: 20 min

Her er det selvfølgelig bare å slå seg løs, og lage så mye man bare orker. Er du av typen som liker å puste ild, går det også an å strø litt chillipulver over, men for min del holder det lenge med jalapenos. Jeg har brukt de ferdigsyltede på glass, men det går veldig bra med friske også, selvfølgelig.

Jeg har lagd dette til taco, men det aner meg at dette er godt til så mangt hvor mais og chilli er gode ingredienser. Kanskje det blir en fast gjest på grillbordet til sommeren?

Grillet mais og jalapeño
4 maiskobler / 4 små bokser maiskorn
1 liten boks jalapeno
2 ss olivenolje
Salt

Om du bruker hele maiskolber som jeg gjør: Bruk en skarp kniv og skjær av maiskornene fra kolben. Om du bruker boksmais, sørg for å la det renne godt av på et kjøkkenpapir før du legger maiskornene utover et bakepapir på bakebrett. Hell av vannet på chillien, grovhakk disse, og bland dem inn i mais. Rør inn litt olivenolje og en klype salt, sett brettet inn i ovnen på 250 grader varmluft, og la de stå til de har blitt gyldne, litt brune, og sprø i kantene. Godt både varmt og kaldt!