Hvordan går det med deres veganske vår? Her er det stas! Mye god mat, nye oppskrifter på gang, sunne og friske råvarer, sterke smaker og gode krydder. Mars er en fin måned for nye vaner, er dere ikke enig?

I denne helgens ukemeny er det bare oppskrifter som du enkelt kan doble eller triple mengden av mens du lager alt i èn stor herlig gryte. Lett å varme opp igjen, og det minsker tiden du trenger å bruke på middagene denne uken. Jeg simpelthen elsker mat som er laget i èn gryte, det blir alltid godt, det lager seg stort sett selv, og det blir lite oppvask utav det etterpå. Som snacks er det min evige favoritt grønnkålchips, og som smoothie er det en bli-frisk-smoothie med ingefær og sitrus.

Middag 1: Pasta Verde
Grønn middag on the table! Sleng alle yndlingsgrønnsakene dine i en gryte, la de surre et par minutter og rør inn pasta, salt og pepper og litt frisk basilikum. Dinner is served! I denne gryta blir det overvekt av grønnsaker, så dette er grønnsaker med pasta og ikke pasta med grønnsaker.

Pasta Verde

Middag 2: Chilli sin carne
Dette er en klar favoritt. Juster styrken etter alderen på de du har rundt bordet, og fyll på eller fjern grønnsaker alt ettersom hva du har lyst på og hva du har. I min gryte er det ovnsbakt søtpotet, bønner, mais og quinoa for en mettende og god middag.

Chilli sin carne - Green Bonanza

Middag 3: Gulrotsuppe med curry og smørbønner
Sunn, mettende og smakfull på en og samme tid! Takket være smørbønnene blir denne suppa kremete og full av protein, og litt hot curry balanserer de søte gulrøttene kjempegodt. Lag dobbel porsjon, og varm opp resten til lunsj!

Gulrotsuppe med smørbønner og curry

Middag 4: Italiensk grønnsakssuppe med pasta og smørbønner
Her er det virkelig alt som er godt: Pasta, tomater, proteinrike smørbønner, squash og gulrot. En alt-i-ett-gryte som smaker himmelsk, både dagen den lages og dagen etter.


Ukens snacks: Grønnkålchips
Dette er det beste jeg vet, og mer enn det har jeg ikke tenkt til å si! Prøv!

Grønnkålchips
Ukens drikke: Smoothie med sitrus og ingefær
I disse vårtider er det lett å bli forkjøla, når man glemmer at det kanskje ikke er så varmt som man skulle ønske at det er, og tar på en litt for tynn jakke. I denne smoothien er det alt du trenger for å bli frisk, nemlig masse sitrus og ingefær.

Smoothie med ingefær og sitrus - Green Bonanza