Middag

Bakt paprika- og basilikumsaus på pasta med ristet blomkål

6 comments

Kok pasta, sleng litt blomkål i ovnen,  bland det hele i en kremete saus med masse smak av bakt paprika, basilikum og chilli – og du har en knallgod middag!

Porsjoner: 2-3
Forberedelsestid: 15 minutter
Koketid: 15 minutter
Total tid: 30 minutter

Jeg har sagt det før, men jeg må si det igjen, og i denne oppskriften må det skje hele to ganger. Unnskyld på forhånd.

Ting én: Ristet blomkål er så himla godt! Tenk at den hvite, litt stakkarslige blomkålen kan bli så sprø på utsiden og smeltemyk på innsiden av å være i ovn med  varmluft i noen minutter? Its magic, i tell you.

Ting to: Cashewbaserte pastasauser redder enhver middag. Så kremete, så lett å variere, så fantastisk måte å slippe å bruke fløte på, uansett om det er soya- eller melkebasert. Cashew inneholder det sunne fettet vi trenger å få i oss, i tillegg til å være full av jern, magnesium, e-vitamin og sink. Fantastisk.

I denne pastasausen har jeg brukt ferdigbakte paprika på glass, men du kan også bake dine egne (følg fremgangsmåte herfra). Cashewnøttene kokes istedet for å bløtlegges, men du kan også bløtlegge dem over natta om du er en god planlegger. Jeg bruker misopaste i denne sausen, om du ikke har det kan du erstatte det med litt god grønnsaksbuljong.

Vegansk mac and cheese med paprika i sausen og bakt blomkål!

Bakt paprika- og basilikumsaus på pasta med ristet blomkål

Pasta etter ønske
1 blomkålhode
1 ss olivenolje
1 ss paprikapulver

Pastasaus:
2 dl cashewnøtter

3 sjalottløk
1 rød chilli
2 hvitløksfedd
3 stk bakt paprika
1 ss hvit miso / grønnsaksbuljongpulver
3 ss tomatpure
1 ts paprikapulver
1 ts malt pepper
1 ss sitronsaft
1 dl vann
1 neve basilikum
Salt
Rapsolje

Start med å koke opp cashewnøttene, om du ikke har bløtlagt dem, og la de koke i 10-ish minutter. Varm opp stekeovnen, gjerne på varmluft, til ca 200 grader. Del opp blomkålhodet i små buketter, legg de utover et bakebrett, og risle over olivenolje, 1 ts paprikapulver og en klype salt. Sett brettet i ovnen, og la blomkålbukettene grilles til de er gyldne og sprø i kantene. Kok opp pasta mens blomkålen står i ovnen.

Grovhakk sjalottløk, hvitløk og chilli (ta ut frøene om du ikke vil ha det kjempehot), og la de surre i stekepanne med et par dråper rapsolje til de har myknet og blitt litt blanke.

Finn frem en blender eller matmølle, og ha over, ferdigkokte cashewnøtter, miso/buljong, tomatpure, paprika, tørre krydder og basilikum. Når løkblandingen har fått surre et par minutter, ha den over i blenderen og kjør det hele glatt. Spe med vann for å få ønsket konsistens på sausen. Smak til med salt og pepper.

Hell sausen tilbake i stekepannen, og la den koke opp og småputre et par minutter. Bland den inn i ferdigkokt pasta, og ha over blomkål, eventuelt ristede pinjekjerner og litt ekstra frisk basilikum.

Vegansk mac and cheese med paprika i sausen og bakt blomkål!

 

6 Comments

  1. Katerina

    Lagde denne i dag, og må bare si wow! Så fantastisk godt! Beste sausen jeg har smakt på lenge, og blomkålen var himmel!

  2. Kristin

    sååå godt! og så må jeg si at som fersk deltidsveggis har jeg ikke laget et eneste måltid med kjøtt etter at jeg oppdaget bloggen din – takk!

  3. Pingback: Pizza med squash, aubergine, mozarella og pinjekjerner • Green Bonanza

  4. Pingback: Mine favorittoppskrifter fra 2015 • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.