Vi fortsetter vegansk vår i stor stil, og her er den tredje ukemenyen i forbindelse med Norsk Vegansamfunns initiativ! Denne uken er det min favorittveganpizza som står på menyen, sammen med en tomat- og kikertsuppe, ovnsbakt blomkål med tahinidressing, og Green Bonanzas  beste burger.

Hvordan går det med dere i vegansk vår? Jeg skal ærlig innrømme at jeg synes det er lettere å være vegansk hjemme enn ute! Her hjemme har jeg jo full kontroll og stortrives med å lage vegansk, men ute i verden er det ikke fullt så lett. Det går litt tid til å lese bakpå det meste, spesielt når jeg skal ha noe kjapp mat på veien hit og dit. Det har blitt mye frisk frukt, og det er jo ikke noe galt i det, sånn i seg selv, men det er bemerkelsesverdig mye tilsatt melk i produkter hvor det strengt tatt er unødvendig. Skjerpings, verden!

Sånn, det var ukens preken – tilbake til maten.

Middag 1: Vegan Day Pizza
Disse pizzaene ble til på International Vegan Day i fjor høst, og den grønne varianten er fortsatt min favoritt. Det tar litt tid å forberede disse ettersom veganske pizzaer definitivt blir best om råvarene forbehandles, så mitt forslag er å gjøre dette til ukens lørdagspizza.

vegansk pizza
Middag 2: Kikert- og tomatsuppe
Denne suppa lager seg selv i ovnen (!) før den kjøres glatt med en stavmikser i en gryte, og fikk skikkelig bra respons da jeg la den ut. Takket være kikertene blir suppa både proteinrik og smakfull, uten at for eksempel kresne småttiser kjenner at det er noe annet enn tomat i tomatsuppa…

Tomat- og kikertsuppe
Middag 3: Ovnsbakt blomkål og kikerter med tahinidressing
Nok en middag med kikerter – because they are so good for you! Her bakes blomkål, brokkoli og kikerter i ovnen, og anbefales servert med quinoa og en sitrus/tahini-dressing, som er frisk og god i smaken. Om du ikke har quinoa, kan (vill)ris være en fin erstatning.

Ristet blomkål med sitrus- og tahinidressing
Middag 4: Green Bonanzas Vegan Burger

Dette er min favoritt junkfood. Og så er den ikke usunn engang! Disse burgerne bakes i ovnen, og er perfekte både i burgerbrød, eller i et salatblad. Prøv med quick pickled agurk og rødløk, mmmm! Og når du først er i gang – lag en haug, og frys dem ned!

Best Vegan Burger Ever
Ukens tilbehør: Five Minute Cashew Cream

For mange som prøver seg på et kosthold uten melkeprodukter, er det ofte ting som rømme på tacoen som savnes. Med cashewkrem kan du variere smakene i det uendelige! Jeg bruker det både som topping, dip og pizzasaus. Det beste av alt – du trenger ikke bli stressa om du glemmer å legge nøttene i bløtt.

Cashewkrem