Yes! En ny, vegansk pizzavariant! Denne gangen med saus av bakt paprika, og fyll bestående av karamellisert rødløk, squash og aubergine i tynne skiver, og et godt dryss med chilli over det hele.

Vegansk
Porsjoner: 2-3
Forberedelsestid: 20 min + hevetid for deig
Steketid: 15 min
Total tid: 35 min + hevetid for deig

Vi er alltid på jakt etter den neste perfekte pizzaen her i huset, og når vi inviterer på pizzafest er det en gylden anledning til å teste ut noe smaker både på seg selv og på gjester. Til denne pizzafesten lagde vi intet mindre enn fire pizzaer, alle forskjellige! På pizza nummer en hadde vi løvtynne potetskiver og rosmarin, på den andre var det en tomatsaus, paprika og sopp, på den tredje var det hvit cashewsaus og artisjokk – og på denne siste var det saus av bakt paprika, tynne skiver squash og aubergine jeg hadde forhåndsstekt for at de skulle slippe fuktighet, og et godt dryss Not Parmesan.

Det er litt uklart hvilken pizza som gikk av med seieren (om det i det hele tatt var en konkurranse), men denne varianten falt godt i smak hos alle, kanskje med unntak av Kornelia på ett år som synes det var litt sterkt, og det kan jeg jo godt forstå. Så om du skal servere denne til en ettåring, vil jeg anbefale å nedjustere eller fjerne chillien.

Forhåndsbehandlingen av squash og aubergine kan godt gjøres dagen i forveien for å spare tid, det samme kan man gjøre med sausen og pizzadeigen. Jeg kaldhever pizzadeig i ett døgn, den blir kjempegod, og når alt er gjort dagen før er det lite stress å få fire pizzaer ferdig på kort tid!

(Forresten – bildet er tatt før pizzaen gikk i ovnen.)

Pizza med bakt paprika, squash og aubergine

2 emner pizzadeig / deig av 250 gram hvetemel
1 squash
1 liten aubergine
3 store / 4 små røde paprika
1 rødløk
2 cm rød chilli
1 hvitløksfedd
1 ss sitronsaft
1 ts agavesirup
1 ts chillipulver
Olivenolje og nøytral olje
Salt
2 ss Not Parmesan

Karamellisert rødløk lager du enkelt ved å snitte rødløken så tynt som overhodet mulig, gjerne med en mandolin, og la den surre i en panne eller gryte på lav varme med en klunk olivenolje og en god klype salt. Minimum 15 minutter, men gjerne lenger, om du har tid.

Paprikasaus lager du ved å bake paprika  i ovnen, eventuelt bruke ferdigbakte paprika på glass. Om du skal bake selv: Del paprikaene i to, rensk dem, og legg dem med snittflaten ned i en ildfast form. Pensle med nøytral olje, og sett dem i glovarm ovn til skinnet blir svart og svidd. Ta paprikaene ut igjen, legg dem i en boks eller bolle som dekkes til, og la de stå i fem minutter. Plukk deretter av skinnet, og du har bakte paprika klare til bruk. Kjør paprikaene til en saus i en blender sammen med 1 ss olivenolje, en klype salt, 1 hvitløksfedd, 2 cm rød chilli og 1 ts agavesirup. Kjør til sausen er helt jevn.

Squash og aubergine snittes i tynne skiver, gjerne med en mandolin disse også, og legges utover et bakebrett, før et par klyper salt strøs over sammen med 1 ts chillipulver. La de bake i ovn i 10-12 minutter, til de har falt sammen og sluppet endel fuktighet. Dette kan også gjøres i panne, men da med en skje nøytral olje.

Når pizzaen er klar til bakes ut, kjevle den så tynt du får til, spre paprikasausen utover, og legg på karamellisert rødløk, aubergine og squash. Om du vil bruke Not Parmesan, strø over et par spiseskjeer og kvern litt pepper over før pizzaen går i ovnen. Varm gjerne opp ovnen på forhånd og la bakebrettet stå i, for å oppnå maks varme. La den steke i 10-12 minutter, til kantene er gyldne.

 

Oppdatert 09.08.2015