Fellesnevneren for denne ukens middag, er at det er lett å lage mye, og at det er lett å dele. Det er jo tross alt det viktigste av alt når det gjelder mat, at vi kan dele. Så her er det bare å samle familien rundt middagsbordet, og nyte enchiladas med søtpotet, pizza med bakte grønnsaker, heatballs i marinarasaus og Do-it-yourself-tacosuppe.

Denne ukemenyen markerer avslutningen på #veganskvår her på Green Bonanza. Det betyr ikke at det blir slutt på ukemenyene, men det kan hende at de ikke blir helt veganske hver eneste gang.

Det blir også tilbake til annenhver helg, så nå er det to hele uker til neste gang. Ingen grunn til å fortvile, dog – arkivet er proppfullt av inspirasjon du kan bruke til å sette sammen din egen ukemeny! Og om du gjør det vil jeg gjerne høre fra deg!

Middag 1: Enchiladas med søtpotet, gresskarstrø og limesaus
Dette er noe av det beste jeg vet, og så er det så enkelt å lage masse av! Bare lag masse fyll, brett lefser og legg dem i en ildfast form, hell sausen over, og smekk hele saken inn i ovnen. Litt limesaus og en halv avocado på toppen er alt som skal til for å gjør dette til en fest.

Veganske enchiladas med limesaus - Green Bonanza

Middag 2: DIY Tacosuppe
DIY er forkortelsen for Do It Yourself, og det er jo det taco dreier seg om, basically. Her setter man en stor gryte med en enkel (men smakfull) suppe på bordet, og masse toppings rundt, sånn at alle kan sette sammen sin egen tacosuppebolle. Velkomment innslag på bord der alderen varierer fra fire til åtti, kan man si.

DIY Tacosuppe - Green Bonanza

Middag 3: Pizza med bakt paprika, squash og aubergine
Dette er en ganske ny oppskrift her på Bonanza, og den er min pizzafavoritt for tiden. Det beste er at alt kan gjøres klart kvelden i forveien, så å invitere alle vennene på pizzafest blir ufattelig enkelt. Saftig, smakfullt, litt sterkt – jeg lover at du kommer til å spise et stykke mer enn du hadde planlagt.

Vegansk squash- og auberginepizza

Middag 4: Heatballs i marinara-saus
Eller på godt norsk: Fake kjøttboller i tomatsaus. Disse bollene lages med TVP, soyaprotein, som du får tak i på store matbutikker og grønnsakssjapper, eller helsekost. Med riktig krydder og tilsetninger formes de lett som små boller som kan stekes i panna, og spises sammen med en tomatsaus og spaghetti. Akkurat som i gamle dager (også kjent som barndommen).

Helt veganske "kjøttboller" - oppskrift på Green BonanzaUkens bakst: Bananbrød med valnøtter
Det er lett å bake vegansk! I dette bananbrødet med valnøtter er det chiafrø som sørger for at det hele henger sammen, og takket være et par modne bananer blir det det saftigste kakestykket du nok har spist på en stund. Om du ikke vil ha nøtter, dropp dem – og om du vil ha litt sjokolade oppi, går for det!

Vegansk bananbrød med valnøtter - Green Bonanza