Vegansk bananbrød med kakao og kakaonibs
Kaker og godis

Bananbrød med kakao

Nivå Enkel 8 comments

Med bananbrød kan man igrunn gjøre akkurat som man vil. Nøtter, kakao, sjokoladebiter, kanel, allehånde, vanilje… Alt blir godt! I denne varianten er det ingen nøtter, men en hel del mørk kakao. Perfekt til et glass rødvin eller en kopp kaffe?

Vegansk
Porsjoner: 10-12 skiver
Forberedelsestid: 10 minutter
Steketid: 30-40 minutter
Total tid: 50-60 minutter

Ah.. Bananbrød, herliga bananbrød! Er det så mye man trenger å si om bananbrød, annet enn at det er skikkelig godt, skikkelig enkelt, skikkelig bra? Skikkelig sunt kan man kanskje ikke si, men det er hvertfall både bananer og chiafrø her, så det kan være dessertens sunne alibi!

Bananbrød er fryktelig lett å bake. Du trenger ingen maskiner, du trenger knapt en sleiv, du kommer langt med en gaffel, og det er det aller beste trikset for å bruke opp bananer som begynner å synge på siste verset.

Vegansk bananbrød med kakao og kakaonibs

Chiafrøene fungerer som bindemiddel i dette bananbrødet, i tillegg til å bidra til den gode konsistensen, som blir som en kombinasjon av kompakt og luftig. Jeg bruker hele chiafrø da de i stor grad vil gå i oppløsning i ovnen, men om du ikke tåler å finne små frø i bakst, anbefaler jeg å male dem til et slags mel før vannet blandes i. Det mister ikke sin funksjon av den grunn. Pass også på mengden kakao, det kan variere ettersom hvor sterk kakao du har i hus. Om du ikke har kaffe eller ikke drikker kaffe, kan du bytte ut kaffen med vann eller plantemelk.

Jeg synes det er skikkelig godt å dekke hele toppen med kakaonibs før den går i ovnen. De smelter ikke, så de vil være bitre, crunchy sjokoladebiter på toppen etter at brødet er ferdig stekt også. Du kan sløyfe dem, men om du har, eller får tak i nibs, anbefales det. Dryss dem isåfall over helt til slutt, og bruk baksiden av en skje for å dytte dem litt ned i røra. Noen vil falle av etter steking uansett, dog.

Vegansk bananbrød med kakao og kakaonibs

Bananbrød med kakao


3 ss chiafrø + 6 ss vann

2 overmodne bananer
1 dl svart kaffe
1 dl rapsolje
1,dl hvitt sukker
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 ts kanel
2 ss kakaopulver
Evt kakaonibs til topping

Sett ovnen på 180 grader, finn frem en brødform og kle den med bakepapir. Du trenger ikke smøre den eller noe sånt, oljen i deigen gjør at den ikke fester seg.

Start med å bløtlegge chiafrøene, de trenger fem-ti minutter for å svelle tilstrekkelig. Bland frø og vann i en liten skål, og rør godt rundt.

Mos bananene i en bakebolle, enten med en gaffel eller en sånn potetmos-ting. Rør inn svart kaffe og rapsolje i chiafrøene. Bruk en visp og sørg for at chiafrøene ikke blir liggende i klumper oppi der.  Ha blandingen over i bananene, og bland godt. Rør deretter inn sukker, salt, kakao og kanel, før bakepulver og hvetemel vendes inn i deigen med en slikkepott eller sleiv.

Hell deigen over i brødformen, og sett den midt i ovnen. Sjekk den med en trepinne etter 30 min. Om det sitter igjen deig på den, la den stå i fem-ti minutter til. La bananbrødet avkjøle seg i formen i 10-15 minutter, før den løftes ut ved hjelp av bakepapiret, og avkjøles på rist.

Vegansk bananbrød med kakao og kakaonibs

8 Comments

 1. Nam, må ta å lage bananbrød med kakao snart! :D

 2. Tonje

  Takk! Har tatt utg.punkt i denne oppskriften, og brukte bl.a. byggmel istedet for hvete – med supert resultat! Har også presset oppskriften litt slik at den fint kan inngå som helgefrokostvariant

  • Hei Tonje! Wow, så spennende å høre. Hva annet gjorde du i tillegg til å bruke bygg? Må testes!

 3. Hei! Spises dette som et brød med pålegg eller det som kake?

 4. Elena

  Lager nå! Spent!

 5. Kristina

  Kan jeg droppe/erstatte kaffen med noe? Elsker sjokolade, men hater kaffe

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.