Middag

Pasta med purre- og sennepssaus

ingen kommentarer enda

Så enkelt, så godt! Dette er en pastamiddag som er perfekt å lage for én eller for mange, og det skal ikke veldig mange ingrediensene til heller. Perfekt, eller hur?

Vegansk om du vil
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 10-15 minutter

Noe av det morsomste jeg vet med mat, er hvordan jeg har assosiasjoner til smaker, råvarer og forskjellige retter. Vannmelon og cherrytomater får meg alltid til å tenke på samboeren min, oliven og blåmuggost får meg alltid til å tenke på bestevenninnen min, linsepålegg får meg alltid til å tenke på lillesøsteren min. Denne pastasausen får meg til å tenke på tv-serier. Haha! Det må jo bare bety at jeg har sett tv-serier samtidig som jeg har spist denne pastaen, sannsynligvis mer enn en gang også, og i dag var intet unntak.

Ingrediensene i denne retten er kanskje en noe uforutsigbar kombinasjon for noen: Purreløk, dijonsennep og fløte. Etter du har spist denne pastaen, tror jeg du vil være enig med meg at det er en helt selvfølgelig kombinasjon i en pastasaus.

Dette er en rett som like fint kan lages vegansk som vegetarisk, uten at det går utover smakene. De forskjellige ingrediensene står listet opp i oppskriften, det er ingen mengdeforskjell eller justeringer som er nødvendig.

Pasta med purre- og sennepssaus
2-300 gram ønsket pasta
1/2 purreløk
2 hvitløksfedd
1 ts smør / vegansk margarin
2 ts dijonsennep
2 dl fløte / oatly imat matfløte
4 ss tørristede pinjekjerner
Nykvernet pepper og salt

Kok opp lettsaltet vann til pastaen, og kok den etter instrukser på pakken.

I mellomtiden kan pinjekjernene ristes i tørr panne, om du har dem naturelle. Legg disse til side på en tallerken, før smør/margarin smeltes i den samme pannen på medium varme. Finhakk hvitløk og purreløk, og la det surre i panna med en klype salt til løkblandingen er blitt myk. Ha i dijonsennep, og la det surre med løkblandingen i et lite minutt før fløte/oatly helles over i stekepannen. Skru ned varmen, og la det småputre i et par-tre minutter.

Hell av pastavannet, og ha pastaen over i stekepanna. Rør godt sammen, og server med pinjekjerner og nykvernet pepper over.

 

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.