Top notch halloumi med avocado- og mangosalat

Jeg har knekt halloumikoden! Det må det finnes en dans for, tror dere ikke? Det tror nemlig jeg! Den innebærer hvertfall en hel del hopping opp og ned med klapping i henda, for det er lite som er bedre enn perfekt stekt halloumi.

Porsjoner: 2
Arbeid/steketid: 15 minutter

Om du ikke allerede er fan av halloumi, eller aldri har smakt det – nå er tiden inne! Halloumi er en helt fantastisk kypriotisk ost, som har en helt spesiell egenskap til ost å være: Den kan nemlig stekes og grilles. Om det blir gjort riktig får du en osteskive som er knasende sprø på utsiden og myk og smeltet på innsiden, og den smaker herlig av salt fåremelk.

Om det derimot ikke blir gjort riktig, kan du fort ende opp med en litt seig sak som knirker når du tygger den, som flyter ut i panna, som blir svidd istedet for grillet… Det motsatte av top notch halloumi, rett og slett.

Det hemmelige trikset er så enkelt som maismel.

Jepp. En liten tur ned i en skål med maismel blandet med salt, pepper og chillipulver før osten går i varm stekepanne med olje gjør underverker. Og det er jo ikke sånn kjemperart, all den tid maismel har en fantastisk bindende egenskap. I disse gulrotburgerne er det polentaen (maismel!) på utsiden som gjør at de holder formen så godt. Så hvorfor skulle det ikke være sånn med halloumi også, tenkte jeg. Og det funka!

Det andre trikset er varm panne med (nok) olje, og ikke gå fra dem et eneste sekund. De bør også spises helt varme.

Denne gangen spiste jeg stekt halloumi med en salat av avocado, mango og mynte, en helt nydelig kombinasjon av smaker. Du kan også pakke inn det hele i en wrap eller et pitabrød. Jeg lagde også en enkel yoghurtdressing med mynte og sitron, som jeg brukte som dip til halloumipinnene.

Top notch halloumi med avocado- og mangosalat
1 pakke halloumi

4 ss maismel/polenta
1/2 ts chillipulver
1/2 ts nykvernet pepper
1/2 ts salt
Peanøttolje / nøytral olje til steking

1 avocado
1/2 mango
Noen never blandet salat
Friske mynteblader
Sitronsaft
1 dl naturell yoghurt

Start med å klargjøre salaten eller annet tilbehør du vil ha. Når halloumien først skal stekes må den også spises, så det er viktig at alt annet er klart før du begynner med osten.

Jeg la salat, avocado, mango, noen sukkerterter og litt finhakket chilli i en stor skål sammen med noen mynteblader, og finhakket en liten håndfull mynte som jeg rørte inn i yoghurt sammen med en god skvis sitronsaft.

Krydderne blandes inn i maismelet, og halloumien deles opp i skiver. Osten har ofte en sprekk i seg når du åpner den, pass på at du kutter opp etter denne, slik at ikke osten smuler seg opp underveis.

Bland bitene godt inn i maismelblandingen, og varm opp oljen i en god stekepanne. Det bør dekke bunnen av stekepanna, og du kan ha den på medium+ varme. Stek bitene i olje, de må ikke ligge oppå hverandre, og la de ligge i fred de til begynner å bli gyldne, et par minutter. Snu dem, og la de steke til de er gyldne på andre siden også.

High five?
High five!

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Dette må jeg prøve neste gang! Selv om jeg synes man får perfekt resultat ved å steke halloumiskivene i varm og tørr panne. Altså uten noe fett i panna, for da pleier de å skli ut som du sier. Men halloumi burde spises oftere, så takk for tipset!

    • Hei! Godt tips, det har jeg ikke testet i panne, bare på grill. Men det funker vel bare uten panering, tror jeg?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.