Halloumiburger med chunky guacamole og chillimajones

Hello there, burger heaven, how are you? Denne halloumiburgeren er alt en veggis kan ønske seg av en burger. Sprø og saftig, salt og spicy, grisete å spise, og så mektig at du må klappe deg på magen etterpå.

Porsjoner: 2
Arbeidstid: 15 minutter

Det viser seg at den samme tommelfingerregelen jeg har om pizza er like sant om burger: Det er om å gjøre å ha få, men ekstremt gode ingredienser i tillegg til bunnen, eller i dette tilfellet burgerbrødet. Det eneste som er her er nettopp den sprøstekte og himla deilige halloumien, en chunky guacamole med rødløk og koriander, litt grønn salat og en akkurat passe sterk chillimajones, som rett og slett bare er sriracha eller annen chillisaus blandet ut i litt majones. Og når det faktisk er alt du trenger, tar dette bare et kvarter fra du har funnet frem til råvarene dine, til du setter tenna i burgern.

Jeg har en nyfunnen kjærlighet for halloumi i det siste, denne salte, kypriotiske vidunderosten som tåler å stekes, etter at jeg oppdaget hvor fantastisk god den blir når den paneres i maismel og krydder før den stekes på forholdsvis høy varme. Sprø og sterk på utsiden, myk og salt på innsiden. Om du ikke har maismel eller polenta er det ingen grunn til panikk, du kan panere i andre ting også, for eksempel brødrasp, griljermel eller knuste havregryn.

Salt, varm ost og avocado er en klassiker for meg, så det eneste rette å gå for når det gjelder tilbehør, var en guacamole. I den blandet jeg inn ørlite mer hvitløk og rødløk enn hva jeg ville gjort ellers, slik at jeg ikke trengte å legge løkringer på burgeren i tillegg. Jeg er fan av koriander, men om du ikke er det, eller ikke finner fersk, er det ingen krise. Det blir godt uten også. Chillimajonesen kan du lage av alt som smaker chilli blandet ut i litt majones, for eksempel sriracha, tabasco, chillipulver, chilliolje eller harissa. Jeg har dog bare prøvd med sriracha, så jeg garanterer verken smak eller styrkegrad ved bruk av annen chillibasert smakstilsetning.

Dette var en 15 minutters-middag for meg, så det ble butikkjøpte burgerbrød, men om du vil bake selv er det jo lite som er bedre enn det. Det går også an å bruke pitabrød, det blir nok litt mindre grisete å spise burgern da. Men da er det jo ikke en burger lenger, er det vel?

Vi spiste burgeren med litt chillibakte potetbåter, som du finner oppskrift på her. Det ble faktisk litt for mye mat, det hadde holdt lenge med bare en burger – en halv halloumi er jo trossalt en hel del mat.

Har du smakt halloumiburger? Sjekk ut denne med chunky guacamole og chillimajones!

Halloumiburger med chunky guacamole og chillimajones

2 burgerbrød
Grønn salat
1 stk halloumi
3-4 ss maismel/annen panering
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts chillipulver
Nøytral olje til steking

Chunky guacamole
1 moden avocado

1/4 – 1/2 rødløk
1-2 hvitløksfedd
1-2 ss finhakket koriander
1/4 ts salt
1-2 ts olivenolje
1-2 ts sitronsaft

Chillimajones
2 ss majones

1-2 ts sriracha/chillisaus

Start med å lage guacamolen – når du først skal steke burgerene tar det ikke lang tid før de er klare. Del avocadoen i to, og skrap ut innholdet med en gaffel. Jeg liker at det er endel biter i den når den skal på burger, så jeg bruker ikke blender eller matmølle til denne, men om du har lyst har du lov. Finhakk rødløk, hvitløk og koriander og bland inn det i avocadoen, sammen med en klype salt, olivenolje og sitron. Bland sriracha/chilli inn i majonesen. Sett til side.

Bland paprikapulver og chilli inn i maismelet eller det du skal panere halloumien i. Del osten i to på langs, så du har to flate ostestykker. Vær forsiktig når du kutter, du vil at den skal være i to store stykker, ikke i fire eller sju. Vend hver del i paneringsblandingen, og stryk av overflødig panering etter at de er godt dekket.

Varm opp smaksnøytral (dvs ikke olivenolje) olje i en stekepanne, nok til at bunnen dekkes, og la plata stå på medium/høy varme. Når oljen har blitt blank i panna, legg ostebitene oppi, og la de steke i 3-5 minutter på hver side. Tiden vil avhenge av ovnen og stekepanna di, så følg godt med på dem! Snu dem når de begynner å bli gyldne.

Jeg liker å varme burgerbrødene enten i ovnen eller i brødristeren, før jeg smører på srirachamajones og legger på grønn salat. Deretter legges burgeren på, før det smøres på et godt lag med guacamole, og toppen settes på.

Har du smakt halloumiburger? Sjekk ut denne med chunky guacamole og chillimajones!

← Previous post

Next post →

11 Comments

 1. Lagde denne i dag, den ble veldig veldig god!

  • Herlig å høre :) vi skal lage dem i morgen vi og. Mmmm!

 2. Susanne

  Tusen takk for veldig god oppskrift. Lagde denne i dag til middagen, det var bare lovord å høre :)

 3. Anne Pannelugg

  Etter å ha lest mye om denne i det siste, kunne jeg ikke motstå. Jeg må kanskje øve litt mer på perfekt halloumisteking, men den var kjempegod uansett!

  • Så herlig å høre! Bare å øve, da ;)

 4. Anngjerd

  Takk for kjempegod oppskrift! Har alltid syntes halloumi kan bli litt seigt og tørt, men med panering blir den jo perfekt – saftig inni og sprø utenpå. Genialt :)

  • Tusen takk Anngjerd, veldig hyggelig å høre :)

 5. Vera

  Smakssammensetningen i denne oppskriften var helt perfekt! En skikkelig åndelig matopplevelse! En ny favoritt her i heimen i hvert fall:)

 6. Hanne

  Halleluja! Jeg som elsker ost :DD Halloumi hørtes gøy ut, men hvor kjøper man dette hen da?

  • Hei Hanne! De fleste matbutikker har halloumi i ostedisken – prøv feks meny, mega eller rema 1000. :)

 7. Joanne McGregor

  Herregud å godt!!!!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.