Maismuffins med vårløk og soltørket tomat

Mais! Muffins! Maismuffins! Perfekt tilbehør til enhver gryte som har noe som helst med tomat, grønnsaker, chilli, krydder og grønnsaker å gjøre, eller som en fin liten lunsj helt på egenhånd.

Vegansk
Mengde: 18 muffins
Arbeidstid: 10 minutter
Steketid: 12-15 minutter

Det dreier seg naturligvis om en slags middagsmuffin dette, og ikke en dessertmuffin som alle spiser en for mye av, uansett hvor mye viljestyrke man har. Eller, du kommer nok til å spise en for mye av disse også, når jeg tenker meg om.

Med en base av maismel og hvetemel er disse nydelige ved siden av en gryte chilli. Alle vet jo at en gryte eller suppe blir bedre når man har noe man kan dyppe nedi den, det er derfor grovt brød eller flatbrød er obligatorisk tilbehør til alle suppemiddager, det er derfor vi spiser baguette ved siden av minestrone, og i det hele tatt. Brød er godt. Maismuffins er nesten bedre.

Og! Jeg har lagd disse som veganske, simpelthen fordi det er så lett. Soyamelk er topp å bake med, og eplecidereddik bidrar til heving sammen med natron. Om du ikke vil bake disse veganske, er det bare å bytte ut soyamelken med vanlig melk, og bruke et egg istedet for eplecidereddik.

Som fyll har jeg brukt en boks maiskorn, noen spiseskjeer finhakket soltørket tomat og en finhakket vårløk. Det går fint å lage de uten fyll også, eller fylle dem med annet, for eksempel jalapenos og urter. Maismel (ikke det samme som polenta!) får du tak i på gode helsekostbutikker og større matbutikker.

Maismuffins med vårløk og soltørket tomat

5 dl usøtet soyamelk
2 ts eplecidereddik
4,5 dl finmalt maismel
2,5 dl hvetemel
2 ts natron
1 ts salt
5 ss hvitt sukker
3 ss rapsolje

1 liten boks maiskorn
3 ss soltørket tomat i biter
1-2 finhakket vårløk

Finn frem et litersmål eller en bolle, og bland soyamelk og eplecidereddik i den. Visp kraftig til soyamelken har fått et skum på toppen, et par minutter for hånd holder i massevis. Sett det til side for å la eplecidereddiken tykne melken.

I en annen bolle, bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha rapsoljen over i soyamelkblandingen, og bland det våte inn i det tørre. Bland godt til alt er blandet.

Rør inn fyllet, her i form av mais, soltørket tomat og finhakket vårløk, og bland godt.

Jeg bruker en muffinsform for å sikre at de ikke sklir utover, men med tykke eller doble muffinsformer bør det gå fint uten også. Fyll formene 3/4 fulle, og sett brettet i ovnen på forvarmet 200 grader. La de stå til de er gyldne på toppen og  kantene, ca 12-14 minutter. La de avkjøle seg på benken.

Kan fint fryses og varmes opp igjen.

← Previous post

Next post →

6 Comments

 1. Maria

  Nam dei såg gode ut!

 2. Sandra

  Er maismel det samme som maizenna? Det er det jeg får opp når jeg søker opp maismel ;)

  • Hei Sandra! Nei, det er ikke det samme. Maizenna er kun stivelsen fra maiskornet som er utvinnet og malt, mens maismel er hele maiskornet. Ta en tur i nærmeste helsekostbutikk (røtter, kinsarvik, helios, life, sunkost), de har maismel i hyllene sine :)

 3. Sandra

  Og hvor mange grader skal de stekes på?

  • Oi! Det hadde jeg glemt å skrive inn! De kan stekes på 200 grader :)

 4. Anders

  Veldig gode! Jeg brukte store muffinsformer, da tok det omtrent dobbelt så lang tid i stekeovnen.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.