Avocadotaco - Green Bonanza
Middag

Taco med stekt avocado

Nivå Enkel 2 comments

Avocado er en selvskreven ingrediens i enhver tacorelatert middag, enten som guacamole eller naturell, men hvorfor ikke la den være king of the taco som varm og sprøstekt?

Vegansk
Porsjoner: 2
Arbeidstid: 10 minutter
Steketid: ca 10 minutter

Om du sitter og ser rart på meg nå – please don’t! Det er helt sant at avocado også er veldig god når den er varm!

I denne tacoen, eller tortillalefsa, er det ikke noe egg, men det er fortsatt varm avocado. Den får en runde i en skål med noe som fungerer som coating (og det er det mye som kan brukes til!) og krydder, før de pensles eller sprayes med olivenolje og stekes i ovnen på et brett.

Til coating er det mye som kan brukes. Jeg lagde disse på hytta, og det jeg fant som kunne brukes var semulegryn. Semule er simpelthen bare den innerste, harde kjernen av hvetekornet, og er base for ting som pasta og couscous. Eller semulepudding, for den saks skyld, men det har jeg aldri brukt det til. Andre alternativ er maismel eller polenta, brødrasp, eller den mer grovkornede pankosmuler. Bruk det du har i nærheten!

Jeg spiste disse med min evige kombinasjon, nemlig avocado og mangosalsa, og hadde også litt tomatsalsa over til slutt, i tillegg til salat og koriander.

Taco med stekt avocado

1 avocado
4-5 ss valgfri coating
1 ts paprikapulver
1/2 ts chillipulver
1/2 ts cumin
En klype salt
Olivenolje

Det er lettest å få til fine båter om du har en avocado som slipper skallet uten problem, men de avocadoene er jo ikke så lett å spotte i butikkhylla. Start med å dele avocadoen i to, ta ut kjernen, og se om det går an å dra av skallet med hendene. om det ikke gjør det, del avocadoen i båter, og snitt av skallet pent og forsiktig.

Bland krydderne sammen med den coatingen du skal bruke, og bruk hendene til å forsiktig dekke en og en avocadoskive med coating, før de legges på et bakebrett med bakepapir. Spray eller pensle over olivenolje, og sett brettet i ovnen på 200 grader.

La de stå i 5-6 minutter før du tar ut brettet og snur dem, og lar de steke i 5-6 minutter til. Steketiden vil variere etter hvor moden avocadoen er og hva slags coating du bruker, så hold et godt øye med dem.

Spises med en gang, sammen din favoritt-tacomix.

2 Comments

  1. Susanne

    Fin oppskrift! Elsker avocado. Har du ideer til panering uten gluten?

    • Hei! Du kan prøve med feks grovmalte havregryn (som er produsert i glutenfritt miljø), maismel eller kikertmel :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.