Endelig er det mai! Det kan jo ikke bety annet enn at ukens middagsmeny må bestå av friske og gode råvarer, sunne og lette middager og noe friskt til dessert.

Jeg føler at jeg skylder dere en unnskyldning. Jeg var så flink med ukemenyer da jeg startet med det, og så har tiden løpt helt fra meg, og jeg har prioritert å skrive og publisere nye oppskrifter fremfor ukemenyer. Jeg skal prøve å skjerpe meg, jeg lover!

Denne ukemenyen er det faktisk ikke jeg som har satt sammen, men Anna, som er gift med en gammel studiekompis av meg, og som for tiden er hjemme i mammaperm med en fantastisk herlig baby. Jeg tror ikke jeg vet om noen som lager mer mat fra Green Bonanza enn Anna, så det er jo bare rett og rimelig at Anna får sette sammen en ukemeny for andre lesere også. Har du lyst til å sette sammen en ukemeny bestående av oppskrifter fra bloggen? Send meg en mail på miafrogner@gmail.com!

1. Halloumiburger

Til tross for at det er en fersk oppskrift, har den sneket seg inn på Annas favorittliste. Jeg har skrevet i oppskriften at jeg deler osten i to, mens Anna har prøvd å dele den i fire, slik at to personer får to burgere hver, om man ikke vil ha noe tilbehør. Og det er jo smart – mer digg burger til middag!

Har du smakt halloumiburger? Sjekk ut denne med chunky guacamole og chillimajones!

2. Bakt tofu med blomkål og peanøttsaus

Dette er en av mine favoritter også, så jeg synes det er stas å se den på lista! Anna sier at hun innimellom bare slenger blomkålbukettene i ovnen sammen med tofuen istedet for å lage ris av den, og det er jo både tidsbesparende og smart. Husk å lage nok, er tips nummer to.

tofublomkål

3. Pizza med hvit saus, feta, spinat og valnøtter

Igjen, jeg er så enig med Anna. Denne pizzaen er farlig lett å forspise seg på. I originaloppskriften har jeg laget den med smørstekt kantarell, men det fungerer vel så bra å bare droppe det utenfor sesong.

25-hvitpizza2

4. Pai med spinat, feta og cherrytomater

Jeg har en mistanke om at Anna er veldig glad i spinat og feta, og det gjør hun jo helt rett i! En fantastisk kombinasjon, simpelthen. Denne paien er den klassiske øyafrokost-paien, som fungerer like bra som frokost, lunsj, middag og på koltbord.

Pai med spinat, fetaost og cherrytomater