Lag dine egne energirike konfektkuler av dadler og nøtter. Se oppskrift på Green Bonanza.
Kaker og godis

Konfektkuler av dadler, kakao og nøtter

2 comments

Jeg var veldig usikker på om jeg skulle kalle disse energiboller eller konfektkuler, all den tid begge deler er akkurat like sant!

Vegansk + glutenfri
Mengde: ca 25-30 kuler
Arbeidstid: 1 time

Det må jo være noe av det beste i verden, at noe som kan spises for å få et energiboost også kan være noe en serverer til kaffen når det kommer gjester på døra? Jeg vet ikke med dere, men jeg spiser hvertfall disse med litt bedre samvittighet, og når de i tillegg smaker saftig av dadler, kakao, vanilje og diverse nøtter, ja, da er jeg happy happy foodie.

I disse energikonfektkulene er det dadler, nøtter, kokosolje, vaniljeessens, chiafrø, kakao og salt. Det er rett nok en liten kaloribombe sånn sett, men dadler er proppfulle av god energi, og det samme gjelder nøtter, som har den gode fettypen vi faktisk trenger å få i oss i løpet av dagen. I en hektisk arbeidshverdag eller studietid er det lite som er bedre enn en liten pick me up av typen konfekt.

Disse kan selvfølgelig varieres i det uendelige, både i konsistens, innhold, størrelse og hva de er dekket med, om de er dekket av noe i det hele tatt. De beste dadlene å bruke til dette er de saftige og seige rotab-dadlene, som selges i pakker på de fleste grønnsaksbutikker, og også endel matbutikker (se i grønnsaksavdelingen). Kokosoljen fungerer både som bindemiddel og som smak, men det går også fint uten om du oppbevarer kulene i kjøleskap. Jeg har brukt en kombinasjon av pistasjnøtter, hasselnøtter og valnøtter, men anything goes!

Lag dine egne energirike konfektkuler av dadler og nøtter. Se oppskrift på Green Bonanza.

Konfektkuler av dadler, kakao og nøtter
2,5 dl nøtteblanding (rå nøtter)
2,5 dl rotab-dadler (uten sten, pakket)
1 ss kokosolje
1 ss kakaopulver
1 ss chiafrø
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts salt
Malte nøtter eller kakaopulver til utsiden

Mål opp riktig mengde nøtter av de typene du ønsker å bruke, og rist dem i en tørr panne over medium varme til de er gyldne på utsiden. Mens nøttene rister kan du plukke sten ut av dadlene, og pakke dem sammen i et dl-mål til du har 2,5 dl dadler.

Ha nøttene over i en matmølle, og mal til de grovt, det skal ikke bli mel, men du bestemmer selv hvor store nøttebiter du ønsker å ha i kulene dine. Ha over kokosoljen (det gjør ingenting om den er fast, nøttene er varme og vil smelte den raskt), dadlene, chia, kakao, vanilje og salt, og kjør blandingen videre til den blir en jevn masse. Pass på å ikke kjøre dem for lenge, det skal bare henge sammen.

Ta klumpen med masse ut av matmølla, og pakk den sammen til en rund ball, som du deler i to og ruller ut i to pølser, som du deretter deler opp i like store biter med en kniv. Rull en og en bit til en liten ball.

Om du vil ha nøttecrunch på utsiden, kjør nøtter (for eksempel pistasj) og en klype salt til et ganske fint mel i matmølla, og ha det i en suppeskål. Rull ballene i den, og legg dem utover et brett. Om du vil dekke dem med kakao på utsiden er det lettest å ha kakaopulver i håndflata, og rulle kulen i hånden istedet for i et fat, da vil det feste seg godt.

Legg kulene forsiktig i en tett boks, og sett dem kaldt.

 

2 Comments

  1. Pingback: Tips til julegaver som kan spises og brukes • Green Bonanza

  2. Pingback: O jul med din glede • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.