Hjertesalat med kryddertofu og chillimajones er en perfekt middagssalat!
Salat, Tofu

Hjertesalat med krydderbakt tofu, limemarinert rødløk og chillimajones

ingen kommentarer enda

Våren er her! Sommeren kommer! Det betyr at det blir mer og mer salat til middag, mer og mer friske og deilige sesongvarer, de rødeste tomatene og den sprøeste salaten. Hipp hipp!

Vegansk + glutenfri
Porsjoner: Forrett/snacks til 2, middag til 1
Arbeidstid: 15 minutter

Når jeg var barn måtte mamma gjemme både tomater og agurk øverst i kjøleskapet, sånn at jeg ikke skulle spise dem opp. Å ha kruspersille i kjøkkenhagen var det bare å glemme, jeg spiste den rett fra bakken. Når vi var på butikken på lørdager var det kruspersille jeg ønsket meg i lørdagsgodt.

Det er kanskje ikke så rart at jeg har blitt vegetarianer. Eller matblogger, for den saks skyld.

Hjertesalat med kryddertofu og chillimajones er en perfekt middagssalat!

Jeg blir bare så innmari glad av gode, friske, fargesterke og smaksfulle grønnsaker. Litt koko i hodet, rett og slett. Så når jeg lager meg salat til middag en dag jeg er alene hjemme, er det ikke noe tullesalat. Det er tofu som bakes i ovnen med en god krydderblanding, det er rødløk som marineres i lime, det er hjertesalat som ligger i isbad og det er agurk som blir delt opp med min lille spiralizer, fordi det synes jeg er så gøy. Cherrytomatene deles opp i tynne skiver, og på toppen landet det en god dose chillimajones. Sett på en episode Game of Thrones, så er jeg happy puppy en god stund.

Du ikke gjøre deg like flid som meg. Men du kan. Det er en ganske stor sannsynlighet for at du blir like glad inni deg som jeg blir. Å gjøre seg flid med mat er en god ting. Kjenne på råvarene. Smake på dem. Vente litt på at det skal bli ferdig. Og så spise. Nam.

Bak tofuen i ovnen med krydder for perfekt tofu!

Hjertesalat med krydderbakt tofu, limemarinert rødløk og chillimajones

1 hjertesalat eller annen grønn salat
1/3 agurk
5-6 små cherrytomater
1/2 rødløk
1 sitron / 2 lime
200 gram rå tofu
1 ts paprikapulver
1/2 ts hvitløkspulver (om du har)1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss majones eller cashew cream
1 ts sriracha eller annen chillisaus

Sett ovnen på 200 grader, og finn frem alt du trenger. Om du vil legge salaten i isbad for å gjøre den ekstra crunchy, bruk en salatslynge eller stor bolle og fyll den med iskaldt vann og salat. Lag sitronmarinert rødløk ved å snitte rødløken og presse sitronsaft over, og la det stå mens du lager resten.

Del tofuen i små terninger, og ha dem i en pose eller liten bolle, og bland inn paprikpulver, hvitløkspulver, salt og pepper, og bland det godt, uten å ødelegge tofuterningene. Spre dem utover et bakebrett, og la de bake i ovnen i 10-15 minutter.

Del tomatene i båter eller skiver, del agurken i staver eller strimler (eller bruk spiralizer!), og bland sriracha/chillisaus inn i majones/cashew cream.

Om du vil servere dette til forrett eller snacks, legg opp hjertesalaten pent på et fat, og fyll bladene med grønnsaker og tofu før du sildrer chillimajones over. Om du skal nyte hele sulamitten selv er det like greit å sleive det sammen i en bolle. God salatmiddag!

Hjertesalat med kryddertofu og chillimajones er en perfekt middagssalat!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.