Har du lyst på en skikkelig god topping? Mariner rødløk i sitron eller lime - det blir top notch!
Saus, dipp og topping

Sitron- eller limemarinert rødløk

4 comments

Vil du ha løk i salaten, men synes den blir litt for heftig rå? Det finnes et supertriks, som både demper den sterke løksmaken, og samtidig gir en god ekstrasmak til retten. Vi snakker selvfølgelig om sitrus.

Det sier jo sitt, når en stakkars rødløk og et par sitron får en helt egen post på denne matbloggen. Da må det jo være verdt det, ikke sant? Det er det, altså. I enhver rett hvor du synes det passer både med rødløk og med sitrus, er dette en safe bet. Jeg bruker den som topping på vanlig burger, på tofuburger, som fyll i wraps eller pitabrød sammen med falafler, som salatingrediens, i ferske vårruller… You get the point. Skal du ha rødløk? Skal du ha sitron? Lag sitronmarinerte rødløksskiver! Eller lime, om du tilfeldigvis har igjen et lite lass etter en fest, sånn som jeg hadde nå.

Alt du trenger å gjøre, er følgende: Rens rødløken, og snitt den i så tynne skiver som du klarer. Legg det i en skål. Finn frem masse lime og en sitruspresse, og skvis i vei til rødløken er dekket.

Hvor marinert den blir, avhenger av hvor lenge den står. Akkurat som ceviche. Det er noe magisk som skjer med sitrus, altså. Om dette får stå i 10-15 minutter har du crunchy, men fortsatt litt sterk rødløk. Lar du den stå over natta under plast har du rødløk som nesten har blitt søt.

Prøv davel, og gi meg et hint om hvordan det gikk!

4 Comments

  1. Pingback: Hjertesalat med krydderbakt tofu, limemarinert rødløk og chillimajones • Green Bonanza

  2. Pingback: Lasagne med tre oster & spinat • Green Bonanza

  3. Pingback: Seks steg til en fantastisk salat - som metter! • Green Bonanza

  4. Pingback: Noen av mine små favoritter • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.