Salat med rødbeter, chevre og karamelliserte valnøtter

Rødbeter og chevre er en fantastisk kombinasjon, og om du legger til litt god, grønn salat og en neve karamelliserte valnøtter… Vel, da har du en salat som selv din kjøttspisende far vil juble av.

Mengde: Tilbehør til 6-8 personer
Arbeidstid: 15 minutter

Min families hyttemåltid er enten/eller, alt/ingenting, av/på. Enten står vi ved kjøkkenbenken og spiser brødskiver med kjøleskapsdøra oppe, eller så bruker vi masse tid på å lage masse god mat sammen, mens vi drikker et glass rødvin eller to. Denne salaten ble laget til sistnevnte, vi skulle være 8 tilbords og ville lage mange fat og skåler med forskjellig snacks. Som sagt, så gjort.


Følg meg på sosiale medier for både mat og prat!

Facebook: Green Bonanza
Facebook-gruppe: Grønt = Godt
Instagram: @greenbonanza
Snapchat: greenbonanza


Chevre, en fersk, hvit geitost, gjør seg veldig godt både rå og varmebehandlet, spesielt sammen med honning og nøtter. Jeg bruker den fra Haukeli, som jeg synes er veldig god, og lett å dele opp i porsjonsskiver. Jeg har brukt feldsalat, men det er like godt med spinat. Valnøttene kan du fint lage i forveien, så om du har dårlig tid på selve dagen denne skal serveres, kan dette ta deg veldig kort tid!

Vi lot rødbeteterningene koke i vann i et par minutter for at de såvidt skulle bli møre og fortsatt være crunchy, men det går også an å bake rødbetene i ovnen, eller la de koke enda lenger i både vann og rødvin, for en ekstra god smak.

En spennende, og kjempeenkel, salat! Rødbeter, chevre og karamelliserte valnøtter er alt du trenger.

Salat med rødbeter, chevre og karamelliserte valnøtter

4-5 store håndfull med spinat eller feldsalat
2 små rødbeter
190 g (1 pk) chevre naturelle
2 dl rå valnøtter
2 ss honning
1/2 ts havsalt
Saft fra 1/2 sitron

Start med valnøttene, ettersom de skal avkjøles før de legges på salaten. Finn frem en god stekepanne, og tørrist nøttene i 5-10 minutter til de blir gyldne. Skru ned varmen, og ha over honningen og salt, og rør godt til alle nøttene er dekket av honning. La de karamelliseres i panna i ytterligere noen minutter, før du heller dem over på et bakepapir, skyver de litt fra hverandre så ikke alt stivner i en klump, og lar de avkjøles på benken.

En spennende, og kjempeenkel, salat! Rødbeter, chevre og karamelliserte valnøtter er alt du trenger.

Skrell rødbetene (pass på, det røde er vanskelig å få av igjen, så bruk forkle og fjøler du ikke er så redd for), del dem i terninger og ha dem over i en liten gryte med vann. Kok opp, og la de putre i fire-fem minutter. Hell av vannet, og skyll terningene i kaldt vann så de avkjøles.

Vask salat/spinat, kjør det gjerne i en salatslynge om du har, og legg det utover et brett. Legg rødbeteterningene over spinaten, og del opp chevre før den fordeles utover. Legg over valnøttene til slutt, og skvis en liten sitronskvis over til slutt. En klatt naturell yoghurt er godt på toppen!

En spennende, og kjempeenkel, salat! Rødbeter, chevre og karamelliserte valnøtter er alt du trenger.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Ellen

    Denne salaten er en klassiker! Og den er himmelsk med en litt skarp sennepsvinaigrette :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.