Prøv en ny vri på tilbehøret til fredagstacoen - ferskensalsa!
Saus, dipp og topping

Ferskensalsa

2 comments

Do the salsa dance! Neida. Men lag salsa! Av alt!

Vegansk + glutenfri
Mengde: 2 porsjoner – dobles lett
Arbeidstid: 5-10 minutter

Det er lett å tenke at salsa er det samme som tomatsalsa på glass, nemlig en litt under middels kjip tomatsaus med litt biter av det ene og det andre i. Hjemmelaget salsa er derimot noe helt annet, og da snakker vi chunky! Jeg synes at salsa skal være mest biter og lite flytende, det skal være litt å bite i, som samtidig gir masse god smak uansett hva du har den på eller til – tortillas, salat, snacks, taco eller noe helt annet.

Etter å ha oppdaget mangosalsa for noen år siden, bruker jeg sjeldent å lage tomatsalsa. Så sjeldent at jeg ikke engang har oppskrift på det her på Bonanza, oppdaget jeg i dag. Det lover jeg å gjøre noe med, men først: Ferskensalsa!

Grunnen til at mangosalsa er så godt, er at det er en kombinasjon av sødmefylte og saftige eksotiske frukter som møter sterk chilli og markant koriander i tillegg til balanserende eddik og en skvett olivenolje. Dette funker like godt med andre frukter, blant annet ananas og fersken. Eller nektarin, for den saks skyld, om du finner de gode og søte.

Oppskriften er simpelthen til én fersken, som passer fint til én person. Lett å doble, triple, og så videre.

Ferskensalsa

1 fersken eller nektarin
1 cm finhakket rød chilli
1/4 finhakket rødløk
1/2 ts olivenolje
1/2 ts rødvinseddik eller riseddik
1 ss finhakket koriander
1 klype salt

Rens frukten for sten, og grovhakk fruktkjøttet, eller finhakk, alt ettersom hvor chunky du vil ha salsaen. Finhakk rødløk, olivenolje og koriander, og bland alt sammen med olje, eddik og en klype salt. Om du ikke synes frukten har nok sødme, kan du tilsette en skvett agavesirup eller akasiehonning.

Om salsaen får stå en stund, blander smakene seg ypperlig, så om du har anledning til å lage denne dagen i forveien – just do it!

2 Comments

  1. Pingback: Grillet halloumi og nektarin • Green Bonanza

  2. Pingback: Salsa med mandarin • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.