Salt, fast ost på grillen sammen med saftig, søt nektarin – som også har vært på grillen! Sleng det i et burgerbrød, på en skive, i en wrap eller pita, eller rett i salatbollen. Alt blir godt!

Porsjoner: 2
Arbeidstid: 10-15 minutter
Steke/grilltid: 5-10 minutter

Jeg er på jakt etter gode smakskombinasjoner for tiden hvor frukt er en av ingrediensene. Frukt er godis, sier samboeren min. Ja, sier jeg, men frukt er også middag!

For det første er jo faktisk avocado en frukt, og den kan du jo blant annet lage gucamole av. No news there. Mangosalsa har lenge vært en hit på tacofredagen hos oss, når mangoterninger blandes med chilli, koriander, rødvinseddik og annet snask. Siste salsanews er ferskensalsa, som også ble supergodt. Banan er klassisk grilldessert, og speaking of grill – det er på tide å legge frukten på grillen!

Grillet frukt er dødsgodt. Kutt det meste av tropisk frukt i tykke skiver og legg det rett på grillen – det er så godt sammen med litt is eller vaniljesaus til dessert! Oh la la! I denne middagen er det ikke dessert frukten er til, men middagen.

Den salte halloumiosten er perfekt til søte frukter (halloumi og mango har vi jo allerede testa) som grilles og blir varme. Det er perfect match, rett og slett. Det var ikke veldig grillvær i dag så jeg dro frem grillpanna istedet, men om du verken har grillvær eller grillpanne er vanlig stekepanne også innafor, selvom det faktisk gjør noe med crunch og smak å bruke grillpanne.

Jeg la halloumi og nektarin mellom to burgerbrød i dag, i mangel på godt brød. Jeg så for meg å legge det på en tykk skive landbrød som har blitt rista litt i ovnen. Om du vil unngå brød all in all er det kjempegodt å legge både halloumi og nektarin i en salat etter grillinga, og ha det som tilbehør. Gooooodt!

Prøv noe nytt på grillen i sommer - nemlig halloumi og nektarin! Salt og søtt, crunchy og soft!

Grillet halloumi og nektarin

1 pk halloumi
2 nektarin/fersken
Brød etter ønske
1 ts majones eller cashewcream per skive
4-6 salatblader
2-4 ringer rødløk
Sriracha eller fersk chilli
Friske urter, feks koriander eller persille
Hvis stekepanne: nøytral olje

Rist brødene du skal ha som base lett i ovnen, så de blir litt crunchy i kantene. Varm opp stekepanne med noen dråper olje, og smør den utover om du bruker grillpanne. La den bli såpass varm på medium+ at det ryker litt av panna.

Skjær halloumien i tykke skiver, og legg dem forsiktig ned i panna. Del fruktene i to og plukk ut stenen, og legg disse også ned i panna. La alt steke 3-4 minutter på hver side – snu forsiktig!

Rens og del opp salat og løk, chilli og persille, og smør majones eller det du vil bruke som base utover skivene. Legg på salat og de øvrige kalde ingrediensene, og legg over halloumi og nektarin når de er gyldne på alle kanter.

God grill!

Prøv noe nytt på grillen i sommer - nemlig halloumi og nektarin! Salt og søtt, crunchy og soft!