Tagliatelle med bakte tomater og mozarella

Kjapp middag som også skal være god kan være en utfordring, men med en god pasta, god ost og noen nøkkelingredienser er du allerede godt på vei til å servere en skikkelig god fredagsmiddag.

Porsjoner: 4
Arbeidstid: 15-20 minutter

Vi tilbrakte pinsehelgen på hytta på fjellet sammen med noen gode venner, og selvom det fortsatt lå snø rundt hushjørnene og is på vannet, var vi mer enn klare for en lett og god sommeraktig middag. Som vanlig kom vi opp ganske sent, som det jo ofte blir når vi kjører etter jobb på fredag, og denne fredagen kom vi enda senere i gang fordi jeg var i Stockholm på jobb, og måtte fly tilbake først.

Slike fredagskvelder pleier ofte å ende opp med pasta. God pasta, god ost, gode grønnsaker og et par viktige nøkkelingredienser som hvitløk, pinjekjerner og urter – da er du langt på vei til en god, men kjapp, middag til fire.

Tagliatelle med bakte tomater og mozarella

400 gram tagliatelle
2 ferske mozarella, gjerne bøffel
15-20 cherrytomater
4 hvitløksfedd
1/2 rød chilli
1 håndfull ruccola
1 håndfull bladpersille
1 håndfull basilikum (kan sløyfes)
4 ss pinjekjerner
Revet parmesan
Olivenolje
Salt og pepper

Skyll cherrytomatene, legg dem i en ildfast form, risle olivenolje og en klype salt over og sett dem i ovnen på 200 grader.

Sett pastavannet på kok, og gjør klart de andre råvarene i mellomtiden: Kutt opp mozarellaene i små terninger, og sett til side. Finhakk urtene, og sett til side. Rist pinjekjernene i tørr panne, og riv litt parmesan som settes i en skål på bordet.

Finhakk chilli og hvitløk, og varm det på lav varme i noen gode spiseskjeer olivenolje i en stekepanne mens pastaen koker. Når pastaen er ferdig, hell av vannet, og la pastaen over i stekepannen for å røre den inn med oljen som nå smaker chilli og hvitløk. Rør deretter inn urtene og mozarellaen, de ferdigbakte tomatene, og en klype salt og nykverna pepper.

Server med en gang, gjerne med en hvitløksbaguette et glass god rødvin.

 

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Mm! Dette ble supergodt :) Takk for oppskriften.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.