Vegansk banh mi
Middag, Tofu

Bánh mì med tofu, chillimajo og syltede grønnsaker

5 comments

Yum! Yum! YUM! Bánh mì, eller baguette på godt norsk, men stekt tofu, chillimajones og hjemmesylta grønnsaker er så himla godt – og så himla enkelt!

Vegansk
Mengde: 1 stor / 2 små baguetter
Arbeidstid: 10-15 minutter

Mitt første møte med Bánh mì var da jeg bodde i Berlin for fire år siden, og det åpnet et spisested som ikke solgte noe annet enn nettopp bánh mì i alle varianter. En liten sykkeltur unna, kanskje en litt for kort sykkeltur unna, lå med andre ord baguetteheaven.

Bánh mì er et fint konsept. De fleste vil se på den og tenke at det bare ser ut som en fransk baguette, og det tenker du isåfall helt rett i, for bánh mì betyr simpelthen bare baguette på vietnamesisk, og etablerte seg i Vietnam under den franske kolonitiden. Så så logisk var det.

I motsetning til franskmennenes baguette er det ikke ost som står i fokus her. Det klassiske fyllet i en bánh mì er majones i en eller annen form, syltede grønnsaker som daikon og gulrot, agurk, friske urter og noe godt protein som ofte er behandlet på opptil flere måter.

I min bánh mì er det chillimajones, tykke tofuskiver stekt med sitron og soyasaus, hjemmelagde syltagrønnsaker, vårløk, frisk koriander – og et ekstra skvis med sriracha.Om du lager grønnsakene samme dag, bør de få stå i laken en times tid før du spiser dem for at smakene skal få satt seg.

Om du ikke vil bruke majones, kan du for eksempel bruke cashewkrem istedet. Om du ikke får tak i, eller ikke vil ha tofu, kan du bruke soyaprotein i en eller annen form også, for eksempel seitan.

Vegansk banh mi

Bánh mì med tofu, chillimajones og syltede grønnsaker

1 fransk baguette, delt i to
200 gram fersk, naturell tofu
1 ts soyasaus
1 ts sitronsaft
1 ss vegansk majones/cashew cream + 1 ts sriracha
Hoisinsaus

En bunke syltede grønnsaker
Noen friske skiver agurk
1 vårløk i strimler
Frisk koriander
Lime
Evt finhakkede peanøtter
Smaksnøytral olje til steking

Varm opp noen dråper av oljen i en stekepanne på medium varme, og kutt tofuen i tykke skiver på langs, sånn at de passer fint nede i baguetten. Legg skivene i panna, og la de steke godt på begge sider. Når tofuen er gylden på begge sider, risle over soya og sitronsaft, snu skivene og stek dem et par minutter til.

Del opp baguetten på langs, og smør majones/cashewkrem, sriracha og hoisin på sidene. Legg oppi syltede grønnsaker og agurk, tofuskiver, vårløk og koriander. Risle over litt frisk lime, og strø over litt peanøtter og mer sriracha, if you feel the need.

Dig in!

Vegansk banh mi

 

5 Comments

  1. Pingback: Syltet daikon og gulrot • Green Bonanza

  2. Pingback: Kalde nudler med peanøtt- og sesamsaus • Green Bonanza

  3. Pingback: Japansk agurksalat • Green Bonanza

  4. Pingback: Nyttårsmeny! • Green Bonanza

  5. Mathilde

    Var på kurset ditt på vegetarfetivalen i dag! Var så godt, så gleder meg til å lage dette hjemme:)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.