Blogg

Green Bonanza fyller 1 år!

7 comments

I dag er det nøyaktig ett år siden jeg postet det aller første innlegget her på Green Bonanza, og herregud, for et år det har vært!

For de som kjenner meg som Mia og ikke bare som Green Bonanza, kommer det neppe som en overraskelse at denne bloggen ble startet mer eller mindre som en impulsiv handling en helg jeg var alene hjemme. Det er litt sånn jeg er, det går fort i svingene og det er ikke alltid jeg har planen klar når jeg setter i gang, men jeg pleier heldigvis å følge opp det jeg starter, og sånn er det også med Bonanza.

Selv om bloggen ble startet på impuls, lå det jo selvfølgelig noe til grunn. Det ene er at jeg etter snart tolv år som vegetarianer veldig ofte blir spurt om å dele oppskriftene mine etter å ha hatt gjester (eller å ha laget mat borte, det skjer også stadig vekk), og da har svaret alltid blitt at jeg ikke har noen oppskrift, for jeg lager ikke mat etter oppskrift. Lag oppskriften davel, har flere sagt. Greit, tenkte jeg. Da begynner jeg å skrive ned oppskriftene mine. And here we are.

Sunnanbäckens grønnkålsalat

Det andre, som igrunn er enda viktigere, er at jeg hadde lyst til å dekke et behov jeg mente jeg så der ute på internetten. Det finnes mange vegetariske og veganske bloggere der ute, og det mange har til felles er at de henvender seg til et publikum og en leserkrets som allerede er vegetarianere eller veganere. Det jeg ønsket at Green Bonanza skulle være, er et sted hvor alle, uansett alder, diett eller kosthold kan komme for å finne inspirasjon til en grønnere livsstil. En grønnere hverdag. En grønn middag i uka til å begynne med, flere grønne middager etterhvert.

Squash- og fetaburger - like digg som varm burger og kald sandwich.

Det er flere grunner til at jeg engasjerer meg i andres kosthold. Jeg er vegetarianer av flere årsaker. For det første mener jeg at vi klarer oss helt fint uten å drepe dyr for å kunne spise god og sunn mat. For det andre mener jeg at vi har et kraftig matdistribusjonsproblem i verden generelt, hvor få spiser mest og resten spiser for lite. For det tredje mener jeg at vi må ta på alvor det faktum at matproduksjon er en voksende industri, og at det får en rekke konsekvenser.

Ja, jeg er en forkjemper for økologiske råvarer. Ja, jeg er en forkjemper for at de fleste bør kjenne på hvordan det er å dyrke en urteplante eller to. Ja, jeg er forkjemper for at vi skal redusere forbruket av animalske produkter. Men først og fremst er jeg forkjemper for at vi alle trenger et sunt, variert og bærekraftig kosthold.

Ramsløk

Det har skjedd mye på ett år. Green Bonanza har i dag 1600 følgere på facebook og 1200 følgere på instagram, stor og økende daglig trafikk. Jeg har startet et samarbeid med NOAH og deres meatless.no, jeg har blitt intervjuet av NRK, jeg har flere ganger blitt frontet av Matbloggsentralen, og også av godt.no. For å nevne noe.

Jeg håper at det neste året blir enda mer spennende enn det første året, og det som gjør det spennende, er alle som følger Green Bonanza. Jeg blir så glad av hver eneste like, deling, kommentar, aktivitet og trafikk, at det er litt tullete. Det betyr så mye for meg, for jeg driver ikke denne bloggen for min egen del. Jeg driver den for at det kanskje, kanskje er en mulighet for at jeg kan påvirke deg og dine, inspirere til middager de ukedagene hvor livet er trått, og også til de dagene hvor du har invitert til selskap.

SAMSUNG CSC

Mest av alt håper jeg at du som følger Green Bonanza har smakt på nye råvarer. Handlet noen produkter du ikke har prøvd før. Fått noen nye oppskrifter i repertoaret. Og aller, aller mest av alt håper jeg at du har hatt fantastiske matopplevelser så ofte som overhodet mulig, både hjemme alene, med venner og med familie. Tusen takk til alle som har støttet Bonanza det første året!

SAMSUNG CSC

7 Comments

  1. Gratulerer med det første året! Jeg blir nok ikke heltidsvegetarianer av bloggen din (sorry :D), men jeg har testet ut flere vegetarretter , spist mer grønt og prøvd ut nye sideretter som følge av den. Min favoritt-matblogg.

    • Hei Lill! Tusen takk for hyggelig kommentar! Det som er så fint er jo at målet mitt ikke er at alle skal bli heltidsveggiser, men nettopp som du sier – spise litt mer grønt og prøve ut litt nytt :)

  2. Kristina

    Det har vore fantastisk å følgje bloggen din frå starten av. Den er så himla fin og inspirerande. Hurra for deg og den og det første året!

  3. Hei, og gratulerer med første året. Du har inspirert meg, og jeg synes jeg finner mange gode oppskrifter. Tusen takk så langt.

  4. Hurra og gratulerer! Du er ein stor inspirasjon, og eg likar så godt å bla rundt i oppskriftene dine for å finne nye idéar til litt fornuftigare kvardagsmiddagar.

  5. Pingback: Tusen takk for et kjempemorsomt 2015! • Green Bonanza

  6. Pingback: I dag er Bonanza to år! • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.