Havrepannekaker med banan

Noen søndager fortjener den beste starten en kan evne å gi den, og disse søndagsfrokostene må inneholde minst to gode ting, nemlig pannekaker og kaffe.

Glutenfri
Mengde: 10 små pannekaker, nok til 3-4

Arbeidstid: 15 minutter

Vi, og kanskje spesielt jeg, er mye på farta for tiden. Vi har tilgang på hytte på fjellet, hytte ved sjøen, masse fin familie vi gjerne vil være sammen med, mange gode venner å reise på tur med, endel reising i jobbsammenheng, skriveperioder.. I det hele tatt, og det har vært mye i alle retninger den siste måneden. Så mye at dette er den første søndagen på en måned hvor vi faktisk er hjemme samtidig!

Det betyr bare en ting, nemlig lang frokost med pannekaker. Øystein sier stort sett veldig lite på morgenene, men i dag sa han pannekaker?, og da blir det pannekaker. Vi har en fin arbeidsfordeling disse morgenene. Jeg sørger for pannekaker og borddekking, mens han lager luksuskaffe på chemex og skjærer opp frukt. Han leser Morgenbladet og jeg leser Aftenposten K. Sufjan Stevens traller og går i bakgrunnen. Det blir gode søndager av slikt.

Det er dags for lang søndagsfrokost, og havrepannekaker med banan er et must! Server dem med frisk frukt og ristede nøtter.

Vi har ikke en fast pannekakeoppskrift vi tyr til. Det eneste som er sikkert er at det sjeldent er helt klassiske pannekaker. Vi har laget mye bananpannekaker, og bokhvetepannekaker – både klassiske og en variant som er vegansk, glutenfri og sukkerfri. I dag ble det en slags mashup – havrepannekaker med banan, uten sukker, men med egg.

På bordet, og på pannekakene, hadde vi blåbær, melon i terninger, yoghurt, honning, pasjonsfrukt- og kokossyltetøy og ristede mandler, som er kjempegodt som pannekaketopping. Ved å brukte havre blir pannekakene glutenfri, og istedet for sukker bruker jeg litt lønnesirup til søtning. Det trengs ikke så mye, bananen tilfører også mye sødme til pannekakene. Jeg lagde mine tykke og små, og med litt bakepulver i røra puffer de seg fint opp. Om du vil ha større og tynne, dropp bakepulveret og spe i med litt ekstra væske.

Det er dags for lang søndagsfrokost, og havrepannekaker med banan er et must! Server dem med frisk frukt og ristede nøtter.

Jeg har blitt helfrelst på platetørkede havregryn fra Mylna i Volda, men disse har jeg ikke sett til salgs noe annet sted enn på Sunnmøre. Om du finner økologiske havregryn, bruk det! Bra for smaken, bra for miljøet.

Havrepannekaker med banan

4 dl havregryn
2 dl melk eller plantemelk
2 egg
1 banan
1 ts bakepulver
1 ss lønnesirup / honning / agave
1/2 ts salt
Smør til steking

Forslag til topping
Blåbær, bringebær, jordbær
Melon i terninger
Ekstra banan i skiver
Gresk yoghurt
Godt syltetøy, feks pasjonsfrukt/kokos
Ristede mandelskiver
Honning eller lønnesirup

Bland alle ingrediensene i en bakebolle, og kjør det til en glatt røre med stavmikser – eller sleng alt i en blender, om du har en stående fremme på benken. La røra svelle i 10-12 minutter for best mulig stekeresultat. Mens røra sveller kan du kutte opp frukt og riste skivede mandler til topping, og sette på kaffen.

Varm opp en god stekepanne til medium/høy varme, og ha i en smørklatt. I en vanlig stekepanne kan du fint steke tre små pannekaker samtidig. La de ligge i fred til overflaten begynner å boble, da snur du og steker like lenge på andre siden.

Serveres varme.

Det er dags for lang søndagsfrokost, og havrepannekaker med banan er et must! Server dem med frisk frukt og ristede nøtter.

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Yngvild

    Hei :-)

    Kan man lage røra på kvelden og la den stå i kjøleskapet natten over? Gleder meg til å teste disse!

  2. Kjersti

    Hei Mia

    Har du forsøkt å lage disse uten egg, eller har du noe forslag til hva man da kan bruke istedet?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.