Sommeren er her! Det betyr at tiden er inne for å bruke opp siste rest av vintergrønnsakene, og komme i gang med den nye fantastiske sesongens råvarer. I ukens middagsmeny finner du både pizza, burger, suppe og snop – alt laget med friske grønnsaker.

Mandag: Grønnsakssuppe

Mandag er suppedag, for å bruke opp siste rest av vinterens grønnsaker mens helgens litt større middager får legge seg i magen. Denne kortreiste grønnsakssuppa med ramsløk er like god som den er enkel.

Grønnsakssuppe med økologiske grønnsaker og ramsløk

Tirsdag: Falafel

Tirsdag er falafeldag! Hvorfor? Fordi du kan lage minst dobbel porsjon når du først er i gang, og ha enkel lunsj eller kveldsmat i umiddelbar nærhet. Spis dem gjerne i pitabrød med alle favorittgrønnsakene dine og en chillimajones.

Er du på jakt etter den perfekte falafel-oppskriften? Here it is!

Onsdag: Pastasalat med pesto

Ingen uke uten en pastamiddag, hvertfall hjemme hos oss. Denne pastasalaten med grønn pesto, fetaost og pinjekjerner kan du lage masse av uten at det tar deg noe lenger tid, så kanskje onsdag er dagen for å invitere noen venner på middag? Server gjerne med varme hvitløksbaguetter ved siden av!

Pastasalat med grønn pesto - Green Bonanza

Torsdag: Fylt aubergine

Fylt aubergine med kikerter, granateple, harissa og pistasjnøtter er en perfekt datenight-middag! Med varmt brød, tahinidip og et godt glass rødvin er det garantert duket for god stemning.

05-fyltaubergine

Fredag: Feta- og squashburger

Det er dags for feta- og squashburgere! Spis dem i burgerbrød med pommes frites ved siden av, eller på toppen av en toast med smør, og salat ved siden av. Det aller beste med å lage disse på en fredag er at du kan spise de siste (om det er igjen noen!) til frokost på lørdag.

Squash- og fetaburger - like digg som varm burger og kald sandwich.

Lørdag: Hvit pizza

Pizzatid! Dropp tomatsausen og lag en hvit pizzasaus basert på creme fraiche, hvitløk og urter. Om høsten lager jeg denne med smørstekte kantareller, men et fyll av frisk spinat, blåmuggost og valnøtter er helt himmelsk – året rundt.

Pizza med hvit saus, spinat og smørstekt kantarell

Søndag: Pastasaus med bakt paprika og basilikum

Denne pastasausen er en av Green Bonanzas mest leste, og det er ikke så rart – den er helt uten animalske produkter, men er allikevel utrolig kremete og smakfull. Med smak av bakt paprika og basilikum, servert over gnocchi (eller annen pasta) og ristet blomkål lover jeg at avslutningen på uka blir finfin.

Pastasaus med bakt paprika og basilikum - Green Bonanza

Ukens bakst: Friands med bær

Når muffins blir fine på det kalles det cupcakes, og når de blir enda finere på det, altså når de blir franske, heter det friands. Disse er basert på nøttemel, og er fulle av sitron og skogsbær. Helt nydelig, simpelthen.

Friands med bjørnebær - Green Bonanza

 

Denne ukemenyen ble først publisert på Matbloggsentralen.