Dette er ikke en oppskrift, det er en anbefaling: Gå til anskaffelse av tynne kokosflak og mandelskiver, og du har alltid topping eller snop innen rekkevidde.

Første gangen jeg smakte ristede kokosflak var hjemme hos et vennepar av oss, Siv og Andreas, som lagde det istedet for å spise potetgull. Snodig, tenker du kanskje – men det er helt fantastisk genialt.

Det er her snakk om de store, flate kokosskivene som du må til en helsekost for å få tak i (somregel), men den turen er det verdt. De koster ikke så mye og er drøye i bruk, og du kan bruke de til så mangt!

Jeg mener: Topping på yoghurt. Som crunch på fruktsalat. I granola, enten med kakao eller med kanel. Som strø på toppen av en god middagssalat. Som snacks, bare som den er.

Jeg vet også om flere som rister disse med smak, enten med paprika og chilli eller med røykessens – og bruker det som baconerstatning! Jeg har ikke prøvd, men det skulle ikke forundre meg.

Kokos forandrer nemlig smakskarakterer veldig når den blir ristet. Sødmen tar ikke overhånd lenger, men den lette, røkte smaken kommer godt frem. Himmel og hav, så godt!

Alt du trenger er altså kokosflak, og en tørr stekepanne. Spre et jevnt lag utover i panna, og pass på å snu dem med jevne mellomrom. Når de er gyldne, er de ferdige. Og du kan gjøre akkurat det samme med mandler i skiver, som du finner i bakehylla på matbutikken.