Lang helgefrokost ved spisebordet eller kjapp hverdagsfrokost ved benken – chiapudding med friske bær og mandler er en super start på dagen uansett!

Vegansk + glutenfri
Porsjoner: 2
Arbeidstid: 5 min
Ventetid: Over natta

Chiapudding er et morsomt konsept, som jeg tidligere har prøvd ut i flere varianter – en frokostpudding med vanilje og frukt, og en dessertpudding med sjokolade. Siden da har jeg funnet ut tre ting;

1. Chia kan brukes til mange morsomme ting
2. Chiapudding smaker litt rart første gangen, og bra etterpå
3. Pudding er et morsomt ord

Denne gangen har jeg brukt mandelmelk istedet for soyamelk, og jeg likte det bedre. Hva slags melk en bruker setter jo såklart smak på det ferdige resultatet, og jeg tror at nøttemelk er veien å gå, hvertfall for min del. Jeg har også prøvd meg litt frem med å blande inn frosne bær i røra som settes på kvelden istedet for å bare ha det som topping, og det var definitivt en hit! Noen ristede mandler som var til overs fra the big snack plate tidligere i uka gjorde seg utmerket som sprø topping, og anbefales på det varmeste.

Chiapudding med blåbær og mandler

0,8 dl chiafrø
2,5 dl mandelmelk
2 dl frosne blåbær
1 ts daddelsirup / lønnesirup / honning
Evt ristede nøtter til topping

Bland alle ingrediensene i en boks med tett lokk, og sett det i kjøleskapet, gjerne over natta. Jeg liker å røre i den en halvtimes tid før den skal spises for at det skal fordele seg godt med smaker og slikt, så om du har tid til det – gjør det. Strø tørristede mandelskiver på toppen, og voila!