Pizza med to oster og grønnkål

Det er ikke så ofte overskriften forteller sånn ca alt som er i oppskriften, men det er faktisk tilfelle her om du legger til litt løk – på denne pizzaen er det bare litt løk, to oster og grønnkål!

Mengde: 2 porsjonspizza
Arbeidstid: 10 min + pizzadeig
Steketid: 15 min

Jeg elsker å finne smakskombinasjoner som bærer seg selv, som ikke trenger en masse ekstra for å være skikkelig godt. Spesielt stas synes jeg det er når er en sånn dag hvor det er mer enn helt ok at det tar svært kort tid å lage middag, og det tilfeldigvis ligger en forstekt pizzabunn i fryseren, som bare venter på fyll før den kan slenges i ovnen.

Om du ikke har begynt å forsteke pizzabunner og putte dem i fryseren, er det bare å sette i gang. Å sette pizzadeig tar jo litt tid, uansett om man elter for hånd eller med maskin, og så skal den heve og gudene veit hva. Det er lett å lage mye, vi lager alltid av en kilo mel, baker ut alt og fryser det vi ikke bruker den dagen. Gull verdt på dager hvor hjemmelaget pizza er alt man vil ha, men ingen orker å sette deigen  – eller vente på den.

Uansett. Denne pizzaen lagde vi en dag vi heller ikke ville gå ut på butikken (klassisk søndagsadferd), og i kjøleskapet lå det grønnkål, en fersk bøffelmozarella, västerbottenost kjøpt i Sverige, og ikke så veldig mye mer. Så da ble det pizza med västerbottenost, fersk mozarella og grønnkål, pluss litt hvitløk og rødløk. Og oi, så godt det ble! Du trenger ikke reise til Sverige for å kjøpe västerbottenost, en hvilken som helst lagret ost vil nok bli godt.

Vi hadde en pizzadeig for lite, og prøvde å bruke butterdeigsplater som bunn istedet. Det fungerte kjempebra! Disse er nok nydelige å servere sammen med en salat, eller som en forrett til en middag. Eller bare som snop.

Alt du trenger for en god pizza er pizzadeig, ost og grønnkål. True story!

Pizza med to oster og grønnkål

2 porsjonsemner pizzadeig
2 dl revet lager ost, gjerne västerbotten
1 fersk bøffelmozarella
2 store never grønnkål
1/2 rødløk i tynne skiver
2 hvitløksfedd
Salt og pepper

Bak ut pizzadeigen på et bakepapir, og legg revet ost rett på bunnene. Om du har en veldig tørr ost, kan du gjerne risle litt olivenolje over først. Rasp deretter hvitløksfeddene over osten, og stek bunnene i 5-6 minutter til osten har smeltet.

Ta pizzaen ut igjen, legg over vasket og tørket grønnkål i strimler, tynnskåret rødløk og biter av mozarella, før pizzaen settes inn i ovnen igjen og stekes til mozarellaen er smeltet og kantene er gyldne. Strø salt og pepper over pizzaen rett før servering.

Alt du trenger for en god pizza er pizzadeig, ost og grønnkål. True story!

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Fru W

    Denne grønnkål-pizzaen var kjempegod! En ny favoritt! :)

    Og bloggen din er skikkelig bra og inspirerende! :)

    • Tusen takk – for begge deler :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.