Tror du at det er kjedelig å grille når man er vegetarianer? Tvert imot! Bli motbevist en gang for alle.
På grillen

Grilling med gode venner

2 comments

I helgen har vi vært en snartur på hytta i i Stavern sammen med de fantastiske menneskene vi lager ETE Supper Club sammen med, og i tillegg til fint vær, lange turer, bading og planlegging har mat selvfølgelig stått på agendaen. Mye mat, god mat, sunn mat – og grilling!

Vegetarisk/vegansk/hva du vil
Grillfest til minst 6
Hyggetid: Timesvis

Det er lite som er bedre å komme tilbake på hytta etter en gåtur langs kysten, med noen timer på svaberg med soling, lesing, fine samtaler og mysing mot sola. Når det i tillegg er le for vinden i solveggen på hytta, grillen står klar og potetene vi har kjøpt på nabogården er plukket samme dag, begynner det å nærme seg en fullkommen lørdag.

Vegetargrilling - ikke noe problem!

Det er mange som tror at det å grille når man er veggis er så veldig vanskelig. Det er jo ganske morsomt, når sannheten er det stikk motsatte! Det er lite som er så enkelt som å grille sammen med veggiser, alt kan jo grilles. Det kan gjøres enkelt, og det kan gjøres komplisert, men det som alltid er sikkert er at det er fullstendig uproblematisk. Grilling ble derfor en selvfølge for oss, når vi var seks personer, hvorav to er veggis og to har noen restriksjoner i kostholdet sitt av andre årsaker.

Tror du at det er kjedelig å grille når man er vegetarianer? Tvert imot! Bli motbevist en gang for alle.

I tillegg dro vi det et hakk lenger. Vi kjørte DIY grilling. Lag din egen grillmat. Vi handlet inn alt vi kunne tenke på og komme over av friske, deilige grønnsaker. Godt smør. Urter plukket vi i hagen. Salater, frisk frukt. Noe godt å drikke. Litt god olivenolje. Og ikke minst: aluminiumsfolie. Planen var nemlig å sette alle grønnsakene rå på bordet, og la hver og en av oss komponere våre egne grønnsakspakker som vi la på grillen. I tillegg grillet vi litt veggispølser og brød, men det var strengt tatt helt unødvendig. Det er lite som er bedre enn helt nyplukka nypoteter, som er grilla sammen med godt smør, urter, hele hvitløksfedd og finhakket vårløk.

Tror du at det er kjedelig å grille når man er vegetarianer? Tvert imot! Bli motbevist en gang for alle.

Det beste med grilling er jo det sosiale, og på denne måten blir det lett å sitte lenge tilbords. Vi grillet litt maiskolber mens vi ventet på grønnsakene, og småplukket både på salaten og frukten mens vi satt og pratet. Det går også an å legge hel, marinert sopp og hele tomater rett på grillen. Mine råvarer her er bare eksempler på hva du kan ha på bordet; Alt er lov! Mye av dette kan både tilberedes varmt i folie, eller spises rått som salat, alt ettersom hva man behager.

Tror du at det er kjedelig å grille når man er vegetarianer? Tvert imot! Bli motbevist en gang for alle.

DIY veggisgrilling

ca 1,5 kilo nypoteter, vasket og delt i to/fire
4-5 gulrøtter, vasket og delt i skiver
3-4 vårløk, vasket og finkuttet
1 hel hvitløk, delt opp i fedd
1/2 purreløk, vasket og delt opp i skiver
1 gul løk, renset og delt i båter
5-6 store sopp, delt i skiver
1 fennikel, renset og snittet tynt
1 rød paprika, renset og delt i terninger
3 store tomater, delt i terninger
4 reddiker, vasket og snittet tynt
4 maiskobler, delt i fire
1 sitron, delt i båter
Grønn salat
1 pk sukkererter
1/2 agurk, vasket og delt i terninger
Fersk fetaost
Små oliven
Godt smør / kryddersmør
Friske urter (persille, gressløk)
Salt og pepper
Evt dijonsennep, rømme, annen saus/dressing
Aluminiumsfolie

Vask, skyll, snitt, kutt, del opp – sett i skåler utover bordet, og del ut alu-folie til alle sammen. Alle fyller hver sin pakke, lukker den godt igjen (pass på at det er litt luft i pakken). Her er det lov å gå bananas med hva man har i, men det kan være smart å lage flere små enn én stor, da tar det lenger tid å steke. Sørg for å ha nok fett (smør, olivenolje) i, for at det ikke skal brenne seg. Hele hvitløksfedd smaker helt fantastisk når det blir bakt i folie på denne måten, og blir bare søte og gode, ikke skarpe og bitre. Steketid vil avhenge av størrelsen alt er kuttet i, men alt fra ti til tjue minutter er en pekepinn.

God grilling!

Tror du at det er kjedelig å grille når man er vegetarianer? Tvert imot! Bli motbevist en gang for alle.

 

2 Comments

  1. Pingback: Lunsj på svaberget med ETE • Green Bonanza

  2. Pingback: Mine favorittoppskrifter fra 2015 • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.