Frisk og lettlaget sommermat

Det nærmer seg juli måned, og for mange av oss, meg inkludert, betyr det endelig ferie. 

Middag i sommerferien kan både være veldig enkelt, og veldig vanskelig. Litt avhengig av hva man skal, selvfølgelig – noen ganger blir man nødt til å spise både frokost og middag ute, mens andre ganger går det an å ordne seg litt sommermat der man er.

Vi skal ha ferie i hele fire uker sammenhengende i år, og kommer til å være borte hjemmefra hele perioden. Jeg kommer til å savne kjøkkenet mitt, men heldigvis har jeg kjøkkentilgang hele ferien gjennom uansett. Først i Berlin, deretter i Stavern, og til slutt på Sjusjøen. Vi skal nemlig først på byferie til byen i mitt hjerte, hvor jeg bodde da jeg møtte Øystein og flyttet hjem igjen, og så skal vi innom familien på hytta i Stavern før vi reiser videre til hytta på fjellet. Jeg gleder meg! Det ligger an å til å bli en deilig sommer.

Fordelen med å ha kjøkken tilgjengelig er jo at det går an å lage litt mat i ferien også. Ulempen er at jeg ikke har noen av mine egne råvarer tilgjengelig. Hjemme er det jo sånn at om jeg har noe friskt har jeg resten av tørt og krydder i skapet, så denne ukemenyen er satt sammen med tanke på minst mulig handling og minst mulig kjøkkengadgets. Jeg liker også å spise friskt og lett om sommeren, så det går mye i salat og retter som kan serveres uten å være veldig varmt.

1. Fattoush med avocado og feta

Fattoush betyr brødsalat, og er en fantastisk måte å bruke på dagsgammelt brød. Friske grønnsaker er lett å få tak i uansett hvor man er, og det eneste som trengs av krydder her, er litt olivenolje og sumac. Olje får du ofte kjøpt på små flasker i store matbutikker eller på marked, og sumac kan ofte finnes i løsvekt eller i små poser. Om du ikke finner det, kan det også helt fint droppes – bruk litt salt og pepper istedet.

Fattoush med avocado & feta

2. Salat med vannmelon og feta

Nei, det blir aldri for mye salat til middag i sommerferien. Så godt, og så enkelt! I denne er det vannmelon, oliven og feta (som du kan droppe om du vil), i tillegg til friske urter, sitron og gresskarkjerner. Om du ikke har tabasco eller vil kjøpe det, kan det sløyfes.

Salat med vannmelon & feta

3. Lunsjkaker av grønnsaker og det du har tilgjengelig

Disse lunsjkakene kan du gjøre som du vil med! Ta det du har til overs av grønnsaker, ta det du har av krydder. Kjøp en boks kikerter, det vil hjelpe til med å holde dem sammen. Om du ikke vil handle havregryn, tørk et par brødskiver i stekeovnen, og knus dem. Works like a charm!

Har du masse restegrønnsaker? No worries! Bruk dem til å lage kjempegode og kjempeenkle lunsjkaker av grønnsaker og kikerter!

 4. Pizza i en fei

Uansett om du setter pizzadeig, kjøper fersk deig eller ferdigstekt pizzabunn – pizza kan du lage av alt, hvor som helst og når som helst. Kanskje du har en halv squash og noen tomater igjen etter en annen middag eller lunsj? Sleng alt på pizzaen, sammen med litt ost! Pizza blir aldri feil uansett. I artikkelen finner du tips til hva du kan bruke som saus, fyll og topping.

Seks tips til hvordan du kan lage pizza i en fei!

5. Wrap med bakte grønnsaker, guacamole og tortillachips

Wrap er enkelt å lage, all den tid du kan fylle det med akkurat hva du vil! I denne er det ovnsbakte grønnsaker, guacamole og crunchy tortillachips – alt enkelt å få tak i og enkelt å tilberede på et lite kjøkken uten noe særlig gadgets.

06-wrap

6. Grilling!

Grilling hører sommeren til, og det er sjeldent det er bedre å være veggis enn på familiegrillfest. Bli inspirert, og inspirer andre til å smake på grilla grønnsaker!

Tror du at det er kjedelig å grille når man er vegetarianer? Tvert imot! Bli motbevist en gang for alle.

Drikke: Hjemmelaget iste

Du trenger ikke kjøpe masse spennende drikke – bare kjøp eller ta med deg noen teposer hjemmefra, og lag din egen. Smaker garantert mye bedre, og det er så deilig å ha noe godt stående klart i kjøleskapet etter en lang dag på stranda, svabergene eller i byens varme gater.

Hjemmelaget iste

God sommer!

 

 

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. ingrid

    Hei! På instagram har du lagt ut et par freezer dinner oppskrifter, bl.a. pai og linsekaker, hva med å lage en oversikt over oppskriftene som er lette å lage i store kvanta for å fryse ned? :)

    • Hei Ingrid! Det var et veldig godt forslag, det skal jeg definitivt gjøre!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.