Om du kan grille tofu? Klart du kan! Det er fantastisk! Her er tips til marinade og fremgangsmåte.
Middag, På grillen, Tofu

Marinert, grillet tofu

7 comments

Om det går an å grille tofu? Javisst! La den ligge en time eller fem i en snasen marinade, og legg den rett på grillen. Den gode smaken man bare får ved grilling passer perfekt til denne marinaden.

Vegansk + glutenfri
Mengde: 200 gram tofu
Arbeidstid: 10 min + marinering
Grilltid: 5-10 min

I dag har vi vært i bakgården hos noen gode venner og grillet. De har nettopp vært i Berlin, og hadde med seg mange spennende veganske pølser hjem, og disket i tillegg opp med en herlig potetsalat bestående av perfekt kokte poteter, cherrytomater i båter og en dressing av chilliolje og mangoeddik. Helt nydelig, no less!

Vi hadde med oss en avocado- og fennikelsalat, og marinert tofu klar til å grilles. Det går helt topp å grille tofu, bare pass på at den er fast, ikke silke (les mer om tofu her), og at grillen ikke er brennheit. Denne marinaden passer kjempegodt sammen med den helt unike grillsmaken som aldri kan jukses frem, den litt røkte smaken som er helt nydelig sammen med potetsalat, frisk luft og noe godt å drikke.

Om du kan grille tofu? Klart du kan! Det er fantastisk! Her er tips til marinade og fremgangsmåte.

Heldigvis trenger man ikke en grill for å lage disse, men det hjelper jo på. En grillpanne vil også funke, selvom man ikke får helt den samme, gode grillsmaken av det. Bitene kan også tres på spyd, og grilles sammen med for eksempel store biter sopp, paprika, løk, squash.. Og så videre. Om det er vinter og du må ha tofu, kan du slenge dem i grillpanna, eller i vanlig stekepanne.

Om du kan grille tofu? Klart du kan! Det er fantastisk! Her er tips til marinade og fremgangsmåte.

Ikke trenger de lang tid på grillen heller. Det gode, litt crunchy, ytterlaget på tofuen skjer ganske raskt, og etter det kan du legge den over på litt alu-folie på grillen for at den skal holde seg varm. Jeg delte min i medium store trekanter, men om du lager hele firkanter av denne kan den med fordel legges i et burgerbrød og nytes som burger med løk, salat, tomat, sylteagurk og dressing.

Hva annet skal jeg si? Prøv det, bare! Jeg har oppdaget en ny tofu som har blitt min favoritt – den lages i Drammen, av alle steder. Her i Oslo har jeg kjøpt den både på A-marked i Osterhaugsgt, og på Scanasia i Storgata. Tipp topp å grille.

God tofu midt i Oslo

Marinert, grillet tofu

200 gram fersk, fast tofu
2 hvitløksfedd
2 cm ingefærrot
5-6 ss finhakket vårløk
1-2 ts sriracha eller annen chillipaste
1-2 ts toasted sesamolje
1 ts eplecidereddik eller annen mild eddik
1 dl tamari el soyasaus
1-2 ts agavenektar (evt honning, om du ikke er vegan)

Finn frem en plast- eller glassbeholder med lokk, som ikke er større enn at du får plass til tofuen i den. Del tofuen i ønsket form – jeg skjærer min i trekanter, da er den lett å legge på grillen, og passe munnfuller på en gaffel. Legg tofubitene i boksen.

Grovhakk hvitløksfedd, ingefær og vårløk, og legg i boksen sammen med tofuen. Fyll på med sriracha/chilliolje, sesam, eplecidereddik og soyasaus. Det gjør ingenting om ikke alle bitene er dekket av væske, det vil gå seg til etterhvert.

La boksen stå kjølig i minimum en time, og opp til et døgn. Legg bitene på grill, og la de ligge i fred i tre-fire minutter til de har fått gyldne grillstriper, da kan du snu dem. Holdes enkelt varme på et ark folie på grillen.

Om du kan grille tofu? Klart du kan! Det er fantastisk! Her er tips til marinade og fremgangsmåte.

7 Comments

  1. Digg! :D Elsker grillmat altså

  2. Pingback: Avocado- og fennikelsalat • Green Bonanza

  3. Pingback: Proteiner fra planteriket • Green Bonanza

  4. Går det ann å bruke lønnesirup istedet for agave? Og vil olivenolje funke for sesamolje?

    • Hei! Det går helt fint an å bruke lønnesirup istedet for agave, og olivenolje istedet for sesamolje. Begge deler, spesielt å bytte ut oljen, vil dog gi en annen smak – men alt går an :)

  5. Trine

    Helt nybegynner når det gjelder tofu, så lurte litt på om du legger tofuen i press for å få ut vannet før du marinerer den?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.