Oi oi oi, dere! Der kom sommeren med et bang, hvertfall her i Oslo. Det er viktig å drikke nok, så her er noen tips til noe avkjølende du kan ha stående i kjøleskapet.

Jeg er den første til å innrømme at jeg ikke er så flink til å få i meg nok vann når det er varmt, og når varmen kommer så plutselig som nå, glemmer jeg det hvertfall. Helt til jeg blir ør i hodet, tørr i kjeften og litt svimete i logikken. Det er mye enkelt og godt som kan lages og stå i kjøleskapet, og det gjør det veldig mye lettere å få i seg nok væske.

Rød iste

Denne isteen lager du lett av fruktte. Da blir den koffeinfri, og fin å drikke både for store og små. Jeg bruker en fruktte fra Stockfleths, men du kan bruke hva som helst. Juster med sukker og sitron til du får den helt perfekt.

Er det noe som er bedre enn et stort glass hjemmelaget iste i sommervarmen?

Grønn iste

Når jeg først er i gang med iste, lager jeg både rød og grønn. Jeg har prøvd med både vanlig grønn te, sencha, og grønn te med kirsebær, og alt blir godt! Et glass med isbiter og noen klunker av denne gjør absolutt alt her i verden så meget bedre.

Lag din egen iste! Himla godt. Yum yum yum.

Druespyd

Dette var noe av det første jeg la ut på bloggen da jeg startet den i fjor sommer! Den kunne trenge et nytt bilde ser jeg, men konseptet er like godt i år som i fjor. Finn frem grillspyd i tre, putt druene på det, og legg i fryseren. Himmelsk for både store og små.

Druespyd

Ice Pops

Jeg har pleid å lage ice pops til fest, men det er ingen grunn til å ikke lage disse uten alkohol, sånn at de passer i hverdagen og til kidsa. Med friske bær, sitrus og kullsyrevann blir disse en deilig dessert.

Mojito Mini ice Pop - Green Bonanza

Smoothies

Det er ikke alltid så lett å få i seg nok mat i varmen heller, men med en god smoothie av frukt, bær, havregryn og chia blir det litt mer næring i drikken også.

En sunn og mettende smoothie er den perfekte starten på dagen. I denne er det friske bær, havregryn og chiafrø - for å nevne noe.

Salat til middag

Varme ting blir gjerne for varmt i varmen – for å si det på godt norsk. Sett heller sammen en sunn og næringsrik salat, og spis den i skyggen. Mitt beste tips er quinoa- og spinatsalat, men her finner du et stort utvalg.

Frisk, crunchy, sunn og næringssalat til lunsj eller middag? Check!