Alt som er godt pluss salat: Spinat- og quinoaboller, hvitløksdressing og nachos. One happy foodfamily!
Salat

Salat med quinoaboller, hvitløksdressing og nachochips

ingen kommentarer enda

De beste middagene er ofte de hvor jeg ikke klarer å bestemme meg for hva jeg skal lage, og ender opp med å lage sånn omtrent alt. Denne salaten er garantert mettende nok for både store og små, med nystekte spinat- og quinoaboller, hjemmelaget hvitløksdressing på cashewnøtter og en neve sprø nachochips på toppen.

Vegansk + glutenfri
Mengde: 4 porsjoner
Arbeidstid: 20-30 min

Noen ettermiddager er total confusion for meg. Jeg har for eksempel kjempelyst på spinat- og quinoaboller, men finner ikke helt utav hva jeg vil ha dem til. Kjæresten hopper opp og ned og vil ha salat til middag. Samtidig har jeg lyst til å lage en batch med Not Parmesan for å ha stående, og jeg kunne godt tenke meg en batch med cashewrømme også, for det er så fint å ha i kjøleskapet. En teskje på brødskiva med avocado, en klatt på tacoen… Kjekt å ha, tenkte jeg. Dessuten lå det en pose nachos i skapet.

Alt som er godt pluss salat: Spinat- og quinoaboller, hvitløksdressing og nachos. One happy foodfamily!

Resultatet blir derfor som følger: Alt. Samtidig. På en gang. Og er sulten, ikke minst. Det går ganske fort i svingene på kjøkkenet de ettermiddagene, og det ser mildt sagt rotete ut etterpå også. Men middagen ble god, og det er det viktigste.

Du trenger ikke lage både Not Parmesan og cashewrømme samme dag som du skal spise denne salaten, om det blir litt for omstendelig. Begge deler holder seg godt, og kan brukes til mye annet. Om du har overskudd en kveld kan du smekke sammen de to elementene da, og ha det klart til både en og to og tre middager. Spinat- og quinoabollene er best når de er nystekte, men det går an å lage deigen dagen i forveien, og la den stå kjølig over natta.

Alt som er godt pluss salat: Spinat- og quinoaboller, hvitløksdressing og nachos. One happy foodfamily!

Salat med quinoaboller, hvitløksdressing og nachochips

1 batch spinat- og quinoaboller
1 batch Not Parmesan
1 batch cashewrømme, tilsett 1-2 hvitløksfedd

4 store porsjoner grønn salat etter eget valg
(jeg bruker hjertesalat, rød lollo og ruccola)
15-20 cherrytomater
8-10 reddiker
1 pose sukkererter
2 vårløk
1 sitron
4 never nachos

Start med å lage Not Parmesan og cashewrømme med hvitløk, om du ikke har gjort dette i forkant. Noe av NP skal du bruke i røra til quinoabollene, og litt skal du ha til topping. Resten kan du spare til neste middag.

Lag spinat- og quinoabollene etter oppskriften. Rull små kuler av deigen som du legger klart på et fat, sånn at alt kan stekes samtidig.

Skyll og tørk salaten, og riv den i store flak med hendene, og fordel i fire boller eller legg utover et serveringsfat. Skyll reddiker, tomat, sukkererter og vårløk, og fordel dette utover salatene.

Stek quinoabollene når salatfatet er klart. De skal bli fine og gyldne på alle kanter, prøvesmak gjerne underveis. Fordel bollene utover salaten når de er ferdigstekte, og klatt på cashewrømme, legg på nachos, strø litt NP over, og skvis sitron over helt til slutt.

Alt som er godt pluss salat: Spinat- og quinoaboller, hvitløksdressing og nachos. One happy foodfamily!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.