Enkel salat med mye smak? Det er avocado- og fennikelsalat, det.
Salat

Avocado- og fennikelsalat

ingen kommentarer enda

Yum! Et lass med friske og knasende grønnsaker med en kjempeenkel dressing av olivenolje og sitron gjør enhver lunsj, middag, grillkveld eller restebonanza til en fryd.

Vegansk + glutenfri
Mengde: Tilbehør til 4-6 personer
Arbeidstid: 10-15 min

Det hører en forhistorie til denne salaten. Den innebærer en ekstremt stresset undertegnede, som ikke klarte å bestemme seg for å holde ut og teste tålmodigheten, eller gi faen og finne på noe annet.

Enkel salat med mye smak? Det er avocado- og fennikelsalat, det.

Jeg skulle bare innom postkontoret etter jobb, før jeg skulle handle råvarer til en salat. Samtidig hadde jeg veldig lyst til å komme raskt hjem, fordi, vel, jeg hadde drukket mye vann og kaffe de siste timene. Dere vet den følelsen. På postkontoret trakk jeg nummerlapp 36, og det sto på 4, så jeg bestemte meg for å løpe rundt hjørnet for å handle inn det jeg trengte for å lage denne salaten, etter å ha bestemt meg for at avocado og fennikel helt sikkert er godt sammen.

På grønnsaksbutikken “min” står alle grønnsakene utenfor, og jeg plukket kjempefort med meg alt jeg trengte, og skulle bare inn for å betale. Der gikk køen gjennom hele lokalet. Helt til den bakerste veggen. Jeg sto med armene fulle av både veske, laptop og disse grønnsakene, og tenkte nei, faen heller. Dette orker jeg ikke.

Enkel salat med mye smak? Det er avocado- og fennikelsalat, det.

Men jeg skulle jo ha denne salaten. Dessuten er jeg mer eller mindre kjent for min utålmodighet, så jeg tenkte at nå skal jeg jaggu stå i denne køen. Det går vel fort nok. De første fire-fem meterne tenkte jeg nei, jeg gidder ikke. jeg går. Men jeg ble stående. Og når man har kommet halvveis i køen, så går det jo ikke an å gå ut igjen. Så jeg sto der. Og sto der. Og sto der. Og telte til minst tusen. ti tusen. ti hundre millioner tusen.

Når jeg kom tilbake til postkontoret hadde de kommet til nummer 68. Det ble postkontoret en annen dag, for å si det sånn, men det ble salat.

Og! Avocado- og fenikkelsalat var veldig godt.

Vi spiste denne salaten til en grillbonanza sammen med en gjeng fine folk. I tillegg hadde vi marinert og grillet tofu, gode pølser fra selveste Berlin, lavashbrød som ble ristet på grillen, tahinidressing, mais.. Alt som er godt.

Enkel salat med mye smak? Det er avocado- og fennikelsalat, det.

Avocado- og fennikelsalat

2 modne avocado
2 små / 1 stor fennikel
1 bunt friske reddiker
1 pose sukkererter
1 liten pose ruccola
1 stor neve bladpersille
1 ts god olivenolje
Saft av 1/2 sitron
1/2 ts salt

Skyll alle grønnsakene, og finn frem en stor bolle du kan blande det hele i. Kutt av tuppen på “fingrene” på fenniklene, men ta vare på det grønne, det kan du bruke som topping i salaten. Snitt resten av fenniklene i tynne skiver, og ha dem over i salatbollen. Snitt reddikene i tynne skiver, og del sukkerertene i to/tre. Del avocadoene i to og snitt fruktkjøttet i terninger, og ha det over i salatbollen. Rør forsiktig inn olivenolje, sitronsaft og salt, og bland inn bladpersille og ruccola rett før servering.

 

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.