Trenger du noe leskende i varmen? Kaldtrukket grønn iste er svaret.
Drikke

Kaldtrukket grønn iste

ingen kommentarer enda

Det er mange måter å lage iste på, og dette er kanskje den enkleste av dem alle. Alt du trenger er en god, grønn te, kaldt vann, et kjøleskap og litt tålmodighet.

Vegansk + glutenfri
Mengde: 1 liter
Arbeidstid: 2 min

I begge mine andre isteoppskrifter, både den med rød te og den med grønn te, blir teen trukket i varmt vann før teposene tas ut, kannene avkjøles og settes i kjøleskap til de er helt kalde. Det er en effektiv måte å gjøre det på når man vil ha en noe søtere iste, ettersom sukkeret lettere løser seg opp i varmt vann enn i kaldt.

Men, når du har en riktig god te, trenger du ikke sukker i den. Ved å kaldtrekke teen, altså rett og slett la teposene ligge i kaldt vann over natta, får du en helt annen smak på isteen. Den smaker mye mer te, om det er logisk. Alle nyansene av teposen du trekker blir med over i det kalde vannet, og de fleste grønne teer har en mild og god smak. Jeg har brukt to poser sencha til en liter kaldt vann her, og latt det stå i 12 timer. Isteen får en mild og rund smak, verken kraftig, besk eller bitter, og isteen er en kjempefin tørstedrikk i varmen. Med grønn te får du jo også med koffein, så for meg som ikke synes varm kaffe er så godt i varmen er et glass iste et kjærkomment alternativ.

Kaldtrukket grønn iste

1 liter kaldt, rent vann
2 poser sencha grønn te
Evt sitron og isbiter til servering

Finn frem en karaffel, gjerne med lokk eller kork, og ha vann og te over i den. Sett den kaldt til dagen etterpå, og fjern teposene. Serveres iskald, gjerne med isbiter og en skive sitron.

Trenger du noe leskende i varmen? Kaldtrukket grønn iste er svaret.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.