Finn de beste frokoststedene i Berlin med hjelp fra Green Bonanza!
Blogg

Mine tips til god mat og drikke i Berlin

2 comments

Berlin, Berlin, Berlin.. Byen i mitt hjerte, byen hvor alt går an, hvor det er uendelige muligheter uansett hva du vil, hva du liker, hva du har lyst på. Det er lett å gå seg bort, spesielt i restaurantjungelen, så her er mine tips til god mat i Berlin.

Et generelt tips, som forsåvidt gjelder for alt i denne byen, er at du ikke finner gull i hovedgatene. For å finne de riktig gode stedene er det lurt å ta en avstikker inn i en sidegate, det er nemlig i sidegatene alt det spennende i denne byen skjer. Uvant for oss nordmenn hvor det ikke er noe bakenfor hovedgatene i de fleste av byene våre, men i denne millionbyen tjener du ofte godt på å svinge skarpt til venstre der muligheten byr seg. Her har jeg samlet en håndfull anbefalinger, både mat og drikke. Leter du etter den beste kaffekoppen og den beste kaka du noensinne har smakt, finner du anbefalinger på det i artikkelen om kaffe i Berlin. God tur!

Gourmet: Cookies Cream

Adresse: Behrenstr 55, Mitte/Unter den linden
Nærmeste U-bahn: U6 Französische Str
Nærmeste S-bahn: Friedrichstr
Webside: cookiescream.com

Cookies Cream har rykte på seg for å være en av de beste vegetarrestaurantene i Berlin, og et sted vi selvfølgelig måtte sjekke ut. Bekrefter herved at ryktene stemmer, dette er et helt fantastisk sted. Fra å måtte manøvrere deg via operaens bakgård for å komme inn, stemningen i lokalet og servitørenes energi, til fantastisk mat og kjempegod drikke. Cookies Cream drives av en etablert kokk som ikke selv er vegetarianer, som har bestemt seg for at maten her ikke skal være etterligning, den skal være fantastisk på egne premisser. Et tankesett etter mitt hjerte, og maten var helt nydelig. Det lønner seg å bestille bord på forhånd – og å legge av litt ekstra cash til et glass champagne eller to. Det lar seg også gjøre å spise vegansk treretters her! Jeg hadde ikke med kamera, så dere får tilgi meg mangel på bilder – mer å overlate til fantasien!

Clean eating: The Bowl

Adresse: Warschauer str 33
Nærmeste S/U: Warschauerstr
Web: The Bowl Berlin

The Bowl ligger i etasjen over det veganske supermarkedet Veganz og deres kafe Goodies, og i samme etasje som den veganske skobutikken. Det sier jo litt om hva du kan forvente her: Vegansk mat. The Bowl er, som navnet sier, et sted hvor du får måltidet i en bolle. Maten her er basert på clean eating-prinsippet, hvilket betyr mat fra ferske og økologiske råvarer, og ingen prosesserte ingredienser. Alt er vegansk, noe er raw, alt smaker fantastisk, og du bør ta turen innom for det sunneste måltidet du kommer til å finne i hele Tyskland. Garantert.

SAMSUNG CSC

Fra morgen til kveld: Kaffee A. Horn

Adresse: Carl-Herz-Ufer 9, Kreuzberg
Nærmeste U-Bahn: U9, Prinzenstr.
Nærmeste buss: 140, Wilmstr.
Webside (på tysk)

Finn de beste frokoststedene i Berlin med hjelp fra Green Bonanza!

A. Horn er et interessant sted, med kombinasjonen kafe og sykkelverksted. Med beliggenhet på et grønt hjørne rett ved Landwehrkanal er det et nydelig sted å spise frokost ute i skyggen under de store trærne. Her henger det rislykter mellom grenene, og både bord og stoler er en salig miks av retro, nytt, og hjemmelaget. Menyen er stor, du kan kjøpe den klassiske A.Horn-frokosten med bagel (de har minst 10 forskjellige varianter du velger mellom) og grovbrød, masse ost, frukt og grønt, eller du kan gå for den søte frokosten med croissant, nutella og yoghurt. De har også en veldig god fruktsalat, med ørlite honning, ristede chiafrø og solsikkekjerner. Helt spesielt for A.Horn er deres bananbrød, som de toaster og serverer med honning, kanel og yoghurt. Juicen er selvfølgelig ferskpresset, og de har mange gode schorle-varianter, altså 50/50 sprudelwasser og en god juice. A. Horn serverer også lunsj og middag, så hit kan du legge turen når som helst. Rett i nærheten er det også en fin serveringsbåt på elva, og en stor gressplen du kan slå deg ned på for å nyte sola.

Fusionburger: Shiso Burger

Adresse: Auguststr 29c, Mitte
Nærmeste U-bahn: U9 Rosenthaler Platz / U6 Oranienburger Tor
Nærmeste S-bahn: S1/S2 Oranienburger Str
Web: shisoburger.de (engelsk)

På jakt etter gode matopplevelser i Berlin?

Shiso Burger er en liten burgersjappe på et gatehjørne – lett å gå forbi, men du anbefales sterkt å gå innom for lunsj eller middag. Dette er fusionburger på sitt mest interessante og/eller absurde. Veldig typisk Berlin, med andre ord. De serverer både kjøtt og vegetar, og har to vegetarburgere på menyen: En basert på portobello, og en med tofu. Jeg gikk for tofuburgeren, som er marinert og grilla, og serveres med grilla aubergine, cheddar og og majones. Dødsgodt – og dødsmektig! For en ny vri (hah, bokstavelig talt) på pommes frites, bestill two twisted potatoes.

Italiensk pasta: Gorgonzola Club og Würgeengel Bar

Adresse: Dresdener Str 121, Kreuzberg
Nærmeste U-bahn: U8 / U12 Kottbusser Tor
Web: gorgonzolaclub.de

Noen steder kommer og går like fort i Berlin, men Gorgonzola Club har vært der i årevis – med like god mat. Dette er stedet for italiensk mat, like enkelt servert som det er beskrevet i menyen, og det er altså så godt. Hjemmelaget gnocchi med gorgonzolacreme er å anbefale. På bordet får du store flasker med olivenolje, balsamico og parmesan på kvern, og lokalet er veldig typisk Berlin – litt dunkelt, enkle møbler, høyt under taket og store vinduer. Sommertid går det også an å sitte ute her. Dresdenerstr er forøvrig en herlig sidegate i det som kanskje er mest frynsete av Kreuzbergområdet, med restauranter, kafeer og engelskspråklig kino, hvor de faktisk serverer salt popcorn istedet for søtt.

I nabolaget driver den samme gjengen en bar ved navn Würgeengel, hvor du bør du gå for å ta en drink etter maten. Her er det tunge fløyelsgardiner, mørkt i lokalene og et stort drinkkart. Om du ikke vil spise stor middag på Gorgonzola, kan du bestille småretter i baren her, som lages på samme kjøkken.

Vin: Ottorink Weinbar

Adresse: Dresdenerstr 124, Kreuzberg
Nærmeste U-bahn: U8 / U12 Kottbusser Tor
Web: ottorink.de

På jakt etter gode matopplevelser i Berlin?

Vinbaren Ottorink ligger i samme gate som Gorgonzola Club og Würgeengel, og er en skikkelig vinbar. Her er det både tysk, italiensk og fransk vin å få, og gutta i baren kan det de holder på med. Fortell dem hva du tror du liker, og de vil komme med anbefalinger som du får smake på før du bestemmer deg. Det fine med Ottorink er at det ikke er snobbete å gå inn her, du trenger ikke vite hva du vil ha på forhånd, og det er bare velvære å bli servert her. Om du er heldig får du også noen skåler med snacks på bordet, som er tilpasset vinen du drikker. God musikk, god stemning og god vin – blir det bedre enn som så?

Italiensk pizza: Il Casolare

Adresse: Grimmstr 30, Kreuzberg
Nærmeste U-bahn: U8 Schönleinstr

Il Casolare har i alle år jeg har vært i Berlin hatt rykte på seg for å ha byens beste italienske pizza, og det er nok ikke feil i år heller. Med rødrutete duker og trangt mellom bordene, svær steinovn og høylydte italienere bak disken er det klart for en skikkelig pizzanight, om du klarer å velge fra den store menyen. Sommertid har de stor uteservering under telt, men det kan lønne seg å gå innom en dag eller to i forveien for å reservere bord, for du er aldri alene på Il Casolare.  Stedet ligger på et hjørne rett ved den sosiale broen Admiralbrücke, som er et samlingssted over kanalen kveldstid i helgene. Supertrivelig!

God mat i Berlin - Il Casolare

Coctailbar: Tier

Adresse: Westerstr 42, Neukölln
Nærmeste U-bahn: U7 Rathaus Neukölln

I området mellom Krezberg og Neukölln, ofte kalt Kreuzkölln, ligger det et lass med barer og utesteder i Westerstr og sidegatene rundt. I det som tilsynelatende ser ut som et dødt nabolag, finnes det utrolig mange perler, og Tier er det nok den beste av dem. Om du ankommer litt tidlig en kveld kan du slå deg ned ved et bord og bli vartet opp av fantastiske bartendere som har stålkontroll og yrkesstolthet i bøtter og spann. Her er det bare å si noe om hva du tror du liker, og du får servert det beste du har smakt. Musikken spilles fra vinyl og er alltid bra, lokalet er fint og i det hele tatt – ta turen! Når de dyre drinkene ikke lenger settes pris på utover kvelden, kan du ta turen rett over gata til den noe mer skranglete baren Ä, og spille fußball mens du drikker vodka mate.

Kinesisk: Yumcha Heroes

Adresse: Weinbergsweg 8, Mitte
Nærmeste U-bahn: U8 Rosenthaler Platz
Web: yumchaheroes.de

Glem alt du noensinne har tenkt om kinesisk mat etter å ha spist det hjemme i Norge. På Yumcha Heroes får du ekte, kinesiske dumplings servert rykende varme i bambusskåler. De har noen fantastiske edamame og bok choi til forett, og de leker ikke med drikke heller; Her får du ekte kinesisk te eller juice laget på ferskpressede frukter. Maten serveres raskt, og du kan alltids bestille mer om første runde ikke er nok. Servering både ute og inne, og til tross for små lokaler får man somregel sitte. Perfekt sted å tusle til etter søndagens marked i Mauerpark!

Spise i berlin - Yumcha heroes

 

2 Comments

  1. Pingback: Sjusjøen, siste helgen i august • Green Bonanza

  2. Susanne

    Ah, jeg kan huske da denne guiden ble posta for flere år siden, og at jeg tenkte “søren, jeg er nødt til å dra til Berlin snart”. Nå, to og et halvt år senere, har jeg endelig vært på min første Berlintur. Bestilte bord på Cookies Cream etter å ha gjenfunnet denne posten, og her-re-gud: for en opplevelse! Fra vi ringte på klokka i bakgården og til vi tuslet hjemover flere timer senere, var stemninga smått elektrisk. Kjæresten min er ikke vegetarianer, og har spist en del gourmet i Oslo tidligere (så jeg var litt nervøs), men også han var strålende fornøyd. TAKK for tipset, for denne fine guiden og for bloggen i sin helhet. Jeg er nok generelt litt for lat på kommenteringa med tanke på hvor mye jeg bruker Green Bonanza også ellers, men nå var jeg nødt til å gi en tilbakemelding. Du gjør en super jobb!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.