Enkelt og godt: Tagliatelle med pesto og ovnsbakt blomkål og gul løk.
Middag

Pasta med pesto, ovnsbakt blomkål, karamellisert løk og friske urter

2 comments

Så enkelt, og så himla godt! Tagliatelle med grønn pesto er godt i seg selv, men legg til et lite lass med ovnsbakte grønnsaker som blomkål, løk og hvitløk, og du har en skikkelig digg pastamiddag.

Vegansk uten parmesan
Mengde: 2 middagsporsjoner
Arbeidstid: 20 min
Steke/koketid: 20 min

Jeg har en generell hangup på blomkål for tiden, og nå som det går an å få tak i kortreiste og lokale blomkål, tar det jo bare helt av. Jeg kan gjerne spise blomkål som den er, helt rå, men når den ovnsbakes kommer alle de gode smakene frem, og sammen med tykke skiver av fersk løk som karamelliseres i ovn sammen med noen hvitløksfedd, en god pesto, litt ekstra friske urter og kanskje et dryss av parmesan… Ja, da er jeg faktisk litt solgt jeg, altså.

Denne middagen lagde vi på ferie i Berlin, så da sier det seg selv at det ikke trengs et helt kjøkken med alle dets råvarer for å få laget denne middagen. Det meste du trenger bruker du opp, og om du ikke vil lage pesto fra bunnen av, kan du kjøpe en god en på glass. Den eneste funksjonen parmesanen fyller her er som topping, så om du ønsker å lage denne vegansk, er det bare å kutte den ut. Om du vil erstatte den med noe, kan du for eksempel prøve deg på denne crunchy toppingen, eller et dryss Not Parmesan.

Enkelt og godt: Tagliatelle med pesto og ovnsbakt blomkål og gul løk.

Pasta med pesto, ovnsbakt blomkål, karamellisert løk og friske urter

8-10 snurrer tørr tagliatelle, eller tilsvarende mengde i annen pasta
1 blomkålhode
1 fersk gul løk
4-6 hvitløksfedd
1-2 ss grønn pesto (feks uten olje)
Olivenolje
Salt og pepper
Friske urter, basilikum og/eller persille
Evt parmesan

Start med å vaske blomkålhodet godt, og bruk hendene til å rive det i mindre buketter. Legg dem utover et bakebrett med bakepapir, risle over olivenolje og et par klyper salt, og sett brettet inn i forvarmet ovn på 200 grader. La de stå til de er gyldne, det tar mellom 15 og 25 minutter avhengig av størrelsen.

Rensk løken, og kutt den i tykke skiver den retningen som gjør at du får ringer, og legg dem utover i en liten ildfast form sammen med hvitløksfeddene, og risle over litt olivenolje og salt. Sett formen på samme brett som blomkålen. Grunnen til at du vil ha det separat er fordi blomkålen kan slippe endel fuktighet, og du vil ikke ha kokt løk, du vil ha ovnsbakt løk.

Om du skal lage din egen pesto, now is the time. Om du bruker en fra glass, velg gjerne en med så få og rene råvarer som mulig, gjerne bare basilikum, olje, pinjekjerner og salt.

Kok opp pastavann med godt med salt, og kok etter instruks på pakka. Hell av kokevannet når pastaen er ferdigkokt, rør inn pesto, og fordel på tallerkner. Legg ovnsbakt blomkål, løk og hvitløk oppå pastaen, og strø friske urter og eventuell parmesan over til slutt.

Enkelt og godt: Tagliatelle med pesto og ovnsbakt blomkål og gul løk.

2 Comments

  1. Pingback: O herliga blomkål! • Green Bonanza

  2. Ingvild

    Dette var den første av dine oppskrifter jeg har prøvd, og jeg har aldri tilberedt blomkål på den måten (selv om jeg ikke har spist kjøtt siden 1997). Dette var utrolig smakfullt og godt, og jeg kommer til å bruke mye mer blomkål fremover! Takk :-)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.