Peanøttsaus på en-to-tre

Det er lett å lage egen peanøttsaus! Gjenta etter meg: Det er lett å lage egen peanøttsaus! Sånn, nå trenger du aldri mer løpe til nærmeste nudelsjappe for å få peanøttsaus.

Vegansk + glutenfri
Mengde: As much as you like
Arbeidstid: 5-10 min

Det finnes en håndfull peanøttsauser i forskjellige oppskrifter her på Green Bonanza, og når jeg innså at jeg satt og googlet etter min egen peanøttsausoppskrift som jeg skrev i en tofunudelrettoppskrift.. Da tenkte jeg at det er vel kanskje på tide å lage en egen post om peanøttsaus.

Det fantastiske vidunderet peanøttsaus. Jeg kødder ikke! Har du aldri smakt peanøttsaus har du gått glipp av noe. Absolutt alt blir bedre med peanøttsaus, spesielt når du beveger deg i retning asiatisk mat. Nudler, tofu, friske grønnsaker, urter, soya – alt går til peanøttsaus!

Sannheten er at du egentlig ikke trenger en oppskrift, det du trenger er oversikt over ingredienser, og da basisingredienser. Peanøttsmør (sånn som bare er peanøtter), en type eddik, litt vann, noe salt (vanlig salt eller soyasaus) og noe søtt er alt du trenger. Vil du gjøre den hot tilsetter du chilli eller sriracha, vil du ha den mildere holder du igjen på det, vil du ha den med litt mer sting tilsetter du litt raspet hvitløk eller ingefær. Her får du derfor to basisoppskrifter, en mild og en hot, og så kan du gjøre akkurat hva du vil med dem. Deal?

Mild peanøttsaus

2 ss peanøttsmør
2 ss soyasaus
0,5 ts toasted sesame oil
0,5 ts riseddik
0,5 ts agave (evt brunt sukker eller honning)
3 ss varmt vann

Hot peanøttsaus

2 hvitløksfedd
1 tommel ingefær
1,5-2 ss soyasaus
0,5 ss riseddik
2 ss sriracha eller chilliflakes
2 ss naturell peanøttsmør
0,5 ss agave eller honning
3 ss varmt vann

Det er en fordel å bruke varmt vann, da det gjør det lettere å blande ut peanøttsmør, som jo ofte er en klissete affære. Ingredienser som chilli og hvitløk bør raspes på en liten rasp, for det røres inn. Smak deg gjerne frem med både eddik, soya og agave. Visp lett med en gaffel til du har en jevn saus.

← Previous post

Next post →

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.