Definisjonen på luksussmoothie? Kirsebærsmoothie med kakao.
Drikke

Kirsebærsmoothie med kakao

ingen kommentarer enda

Mhm mhm mhm mhhhhmmmmm! Dette er en dessertsmoothie indeed, men om du føler deg vill og gal foreslår jeg at du tar den til frokosten. Det gjorde jeg, og det ble den beste mandagen i mitt liv.

Vegansk + glutenfri
Mengde: 4 små / 2 store glass
Arbeidstid: 5 min

Jeg har av en eller annen grunn et veldig nostalgisk forhold til kirsebær. Kirsebær er liksom noe helt spesielt, noe man ikke spiser når som helst, noe som tar ekstremt lang tid å ta ut steinen av, noe jeg ikke rekker opp til på trærne, noe man unner seg. Så når jeg først finner frosne kirsebær på butikken og skal bruke dem i en smoothie, da er det ikke en hvilken som helst smoothie.

For det første skal ikke kirsebærene konkurrere med noen andre bær, de skal få være kongen på haugen. Deretter skal det være en skikkelig luksussmoothie. Luksus i mitt lille hode betyr for eksempel kakao, for eksempel peanøttsmør (yepp, dont hate it before you tried it), for eksempel hjemmelaget mandelmelk, og for eksempel litt kakaonibs på toppen, som jeg kan slurpe i meg gjennom sugerøret når det ikke er mer smoothie igjen i glasset. Det er luksussmoothien sin, det.

Kirsebærsmoothie med kakao

4 dl frosne kirsebær
1 banan, gjerne frossen
4,5 dl mandelmelk, gjerne hjemmelaget, evt annen nøttemelk
1 ss peanøttsmør
1 – 1,5 ss 100% kakaopulver
1 ss agave eller honning
1-2 ss kakaonibs

Jeg skal innrømme at jeg er ganske kresen på ingrediensene her. Jeg bruker hjemmelaget mandelmelk, peanøttsmør fra Green choice (selges på matbutikker), økologisk agavesirup, og fairtrade og økologisk kakao. Ikke bare smaker det best, det gir meg også best samvittighet når jeg lager luksussmoothie.

Uansett – kjør alle ingrediensene uten kakaonibs i en blender til du har en fin og jevn smoothie, hell den over i glass, og strø over kakaonibs på toppen. Enjoy!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.