Middag

Hvordan rulle vårruller lett som en plett

3 comments

Dette med å rulle vårruller er ikke barebare, men i likhet med alt annet gjør øvelse mester. Her er min fremgangsmåte for å rulle vårruller, med bilder og det hele.

Denne fremgangsmåten kan du bruke på alle papir, store som små, runde som firkantede, ferske vårruller med rispapir og vårruller som skal stekes med vårrullpapir. Det kan ta noen runder for å få bevegelsen inn i hendene, men så lenge de henger sammen og er sånn passe faste i formen, så synes jeg du skal si deg fornøyd.

1. Legge på fyll

Det første du gjør er å legge vårrullpapiret ditt på benken foran deg. Jobb rett på benken, det er enklest. Om du bruker rispapir skal du fukte det først i vann, sånn at det er klart til å rulles, og om du bruker vårrullpapir til steking, må det være tint nok til at du får dratt av et og et papir uten problem. Til stekte vårruller trenger du en kopp med vann og en pensel også.

Legg fyll midt på papiret, ikke for mye, ca 2-3 spiseskjeer til de store arkene. Bruk penselen, og pensle vann rundt alle kantene på papiret før du går videre til steg to.

Lær deg å rulle vårrull hos Green Bonanza!

2. Brette kortsidene

Det jeg mener med kortside på et helt firkantet ark, er det som blir kortsiden av fyllet, altså til høyre og til venstre på bildet over. Begynn med en kant og deretter den andre. Løft kanten opp fra benken, legg den over fyllet uten å flytte på fyllet, og bruk fingrene for å feste den litt inntil papiret som fortsatt ligger på benken, da lager du en slags lås.

Lær deg å rulle vårrull hos Green Bonanza!

3. Løfte langsiden

Det er på dette punktet fastheten på vårrullen din avgjøres. Løft langsiden som er mot deg opp, og over fyllet. Legg den ned slik at fyllet ikke flytter på seg, men blir dekket av den delen av papiret du løftet over, det skal ikke være noe luft i mellom på den siden som er mot deg. Legg resten av papiret ned over på andre siden, og pensle den siste langsiden lengst fra deg med litt ekstra vann.

Lær deg å rulle vårrull hos Green Bonanza!

4. Rulle!

Nå skal du rulle! Bruk peke- og langfingrene på begge hender til å holde igjen på den siden av fyllet som er fra deg, og bruk tomlene til å løfte vårrullen over, én runde. Da sørger du for at fyllet verken blir most eller blir for løst inni vårrullen. Rull vårrullen fra deg til resten av papiret er festet til vårrullen, og legg den fra deg på benken, og gjør deg klar for neste rulling.

Lær deg å rulle vårrull hos Green Bonanza!

Skal vi se på det in action?

Lær deg å rulle vårrull hos Green Bonanza!

Og husk – det finnes ikke en perfekt vårrull, de kommer i alle former og størrelser, akkurat som alt annet her i verden. Det kom vi til enighet om her i heimen, etter en lengre diskusjon om hvordan en perfekt vårrull ser ut. Som du ser, vi er ikke helt enige om akkurat det, riktig enda.

Stekte vårruller med grønnsaker

 

3 Comments

  1. Pingback: Vårruller proppfulle med gode grønnsaker • Green Bonanza

  2. Pingback: Asiatisk mat i en uke! • Green Bonanza

  3. Pingback: Mine favorittoppskrifter fra 2015 • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.