Vi har alle vært der. Det vi har aller mest lyst på er pizza, mens det fornuften (og kjøleskapet) sier at vi skal spise, er siste rest av de grønnsakene som ligger og synger på siste verset. What to do?

Mengde: 2 porsjonspizza
Arbeidstid: 10 min
Steketid: 10-12 min

For det første, så skal man spise pizza. Har pizzabehovet først meldt seg, er det ingen nytte  å prøve å overstyre det, da vil alt annet bare bli utrolig kjedelig. Hvertfall for meg. Denne gangen sto vi med en kvart squash og en halv aubergine som måtte brukes den dagen om det ikke skulle kastes, og da er løsningen selvfølgelig å lage pizza med squash og aubergine.

Alle grønnsaker kan grilles, og alle grønnsaker kan legges på pizza. Kombinasjonen av dette blir intet mindre enn fantastisk godt. Og du trenger ikke fyre opp grillen heller, det holder å fyre opp varmen i en stekepanne, og la grønnsakene få seg noen raske minutter til de er gyldne i kantene, det er alt som skal til for at de gjøres om fra kjedelige, slappe grønnsaker, til smaksbomber.

For et par uker siden kom jeg med en confession på instagram; jeg baker ikke alltid min egen pizzadeig. Stort sett gjør vi det, og ofte er vi flinke til å lage doble porsjoner og forsteke, men det er også dager hvor vi verken vil sette deig og vente en time på den, eller har igjen forstekte bunner i fryseren. Da er redningen Rimi. På Rimi (og et par andre butikker) selges de nemlig forstekte pizzabunner med et tynt lag tomatsaus, fra produsent Matmesteren. Jeg har finlest innholdsfortegnelsen, og det er ingenting i disse jeg ikke ville ha brukt i egen deig og tomatsaus. Med andre ord: Vi har et lite lager i fryseren, og det er disse som er brukt her. Om du vil lage din egen bunn fra scratch gjør du selvfølgelig det, resten av fremgangsmåten er uansett den samme.

Seks tips til hvordan du kan lage pizza i en fei!

Quick fix-pizza med aubergine, squash og svarte oliven

2 (forstekte) pizzabunner
(Om de er uten saus; Lag en enkel marinarasaus eller paprikasaus)
1 ss olivenolje som tåler steking/nøytral olje
1/2 squash
1/2 aubergine
1/2 gul løk
2 ss pinjekjerner eller valnøtter
2-4 ss svarte oliven
En liten bunt frisk ruccola
4 ss revet parmesan
4 ss revet lagret ost
4 ss revet mozarella
(Eller lag din egen blanding)

Finn frem alle ingrediensene på forhånd, dette kommer til å bli fort. Sørg for at ovnen din er ferdig oppvarmet og ready to roll.

Varm opp en tykkbunnet stekepanne, og vent med å ha i oljen til pannen har begynt å ryke litt. Snitt løk, squash og aubergine i tynne skiver, og del hver skive av de to siste i to halvmåner. Ha olivenolje (om du har en som tåler høy varme) eller nøytral olje i panna, og ha løk, squash og aubergine i panna. La det frese litt, de skal bli litt gyldne i kantene ganske fort. Følg med på dem hele veien, og ta panna av plata når de har sunket sammen og fått farge.

Riv osten du vil bruke, og legg denne oppå tomatsausen. Grønnsakene legger du oppå osten, da blir de ikke våte og soggy, men deilige og crunchy. Strø pinjekjerner eller valnøtter på toppen. Sett pizzaene i ovnen, og la de steke til osten har smeltet og kantene blitt gyldne, ca 10-12 minutter.

Legg på oliven og ruccola rett før servering, og dryss gjerne litt godt salt over helt til slutt.

 

Om du vil lese mer om quick fix-pizza, har jeg skrevet om det her.