Uh-oh… Ost, friske urter, litt hvitløk og sitron – finnes det en bedre kombinasjon?

Mengde: ca 3 dl ferdig dip
Arbeidstid: 5-10 minutter

Jeg har kalt det en dip, men det kan like gjerne være en saus eller dressing. Bruk denne på et tapasbord med foccacia, oliven og salat, ha den over en pastasalat, eller dipp rå grønnsaksstaver av gulrot, selleri, blomkål og reddiker i den. Eller potetgull, for den saks skyld.

Denne dippen (eller sausen) blir både frisk, syrlig og har en liten snert av noe sterkt, på grunn av rå hvitløk rørt inn i blandingen. Det kan du droppe om du vil det. Den er også definitivt best med friske urter, og det betyr at den kan lages litt ettersom hva du har tilgjengelig, så lenge urtene passer godt sammen i utgangspunktet. Jeg brukte persille, basilikum og salvie, for det var det som grodde i urtehagen på hytta akkurat nå. Den kan også være god med rosmarin og timian, men da kan du godt være litt måteholden på mengden, og smake deg frem. Lag sausen gjerne noen timer eller dagen i forveien, så smakene rekker å sette seg.

Ostedip med friske urter

1 boks mager kesam, naturell
1 pk (150 gram) fersk feta
1/2 sitron, presset
1 hvitløksfedd
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
ca 1 dl finhakkede friske urter

Jeg kjørte dette i en liten blender, for å få det smoooooth, men det går like fint å røre med gaffel om du ikke har blender eller matmølle tilgjengelig. Begynn isåfall med fetaosten, finmos den sammen med sitronsaft og salt. Rør inn presset hvitløksfedd og kesam, før finhakkede urter og pepper blandes inn til slutt.