Lasagne med paprikasaus og fetaost

Er lasagne noensinne feil? Jeg tror ikke det, altså! Denne ble til en søndag kveld etter fem timer ute i marka, og vi var to salige sjeler som satt igjen i sofaen etter middag.

Mengde: 1 liten ildfast form
Arbeidstid: 30 min
Steketid: 20-25 min

Leave it to me å bestemme seg for å begynne på en lasagne når begge aller helst kunne (og burde) ha spist middag for et par timer siden allerede, etter fem timer ute i marka med rumpa i været og hendene i blåbærbuskene. Samtidig er det jo fint, da – det er jo sjeldent mer godt med skikkelig middag når man faktisk har brukt kroppen og er sliten, og det attpåtil er en søndag!

Det ble altså lasagne, koste hva det koste ville av tid, men jeg skal innrømme at jeg merket at hjernekapasiteten min ikke var helt på topp, og kreativiteten deretter. Flaks for meg at jeg har en matblogg som jeg kan bruke selv også, eller hur? Det ble nemlig sånn at jeg baserte tomatsausen på en annen, veldig anvendbar tomatsaus, nemlig denne med røde linser og gulrot. Det ble et par små endringer, så du får den på ny her i oppskriften også. Bechamelsaus hadde jeg på ingen måte tålmodighet til å begynne med, så jeg tød til et av mine favorittostetriks, nemlig å røre sammen de ostene man har, og smøre dem utover lasagneplatene. Funker som fjell! Det bidrar også til at lasagnen blir fast og fin i formen, og ikke sklir utover i alle retninger.

Lyst på lasagne, men orker ikke lage bechamelsaus? No worries, you dont have to. Trikset? Fetaost.

Lasagne med paprikasaus og fetaost

9 lasagneplater
Ost til topping, gjerne parmesan

1 ss rapsolje
1 gul løk
2 gulrøtter
3 hvitløksfedd
1 boks grovhakkede tomater (400 g)
2,5 dl vann
1-1,5 dl røde linser (tørre)
1-2 stk bakt paprika (fra glass er fint)
1 ss provencekrydder
1 ts chillipulver
1 ts salt

1 pk naturell kremost (125 g)
1 pk gresk feta (150 g)
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft

Start med tomatsausen ved å grovhakke løk og la den surre i rapsolje i en gryte til løken er gylden og mør. Bruk en rasp på gulrøttene, og ha de over i gryta når løken er myk, sammen med bakt paprika i grovhakkede biter, en klype salt og grovhakkede hvitløksfedd. La blandingen surre i fire-fem minutter, før du har oppi tomatene, vann og tørre linser. Om du bruker ferdigkokte linser fra boks kan du bruke 1 dl vann istedet for 2,5. Rør inn krydder, sett på lok og la blandingen koke i 10 minutter. Bruk deretter en stavmikser, og kjør det hele glatt – om du vil, du må ikke.

Bland kremosten og fetaosten med olivenolje og sitronsaft, bruk en gaffel for å få det til en passe jevn masse, det trenger ikke være helt uten klumper. Fetachunks i lasagnen er litt som mandel i grøten.

For å montere lasagnen, start med et tynt lag tomatsaus – du skal ha nok til fire lag, så fordel smart. Smør deretter en tredjedel av osteblandingen utover tre lasagneplater, og legg disse med ostesiden ned, oppå tomatsausen. Legg et nytt lag med tomatsaus, og gjenta med tre nye lasagneplater, også disse med ostesiden ned. Legg et tredje lag med tomatsaus, smør de tre siste lasagneplatene med kremost, og legg disse med ostesiden opp. Bre over det siste laget med tomatsaus, og strø over osten du har revet opp til å ha på toppen.

Sett lasagnen i ovnen på 200 grader, og la den stå til osten er smeltet og gylden, ca 20 minutter. Spis den gjerne med frisk salat med balsamico, og ristede pinjekjerner over til slutt.

← Previous post

Next post →

6 Comments

 1. Katerina

  Denne skal prøves! Har også laget lasagne med denne tomatsausen, bechamel og stekt aubergine.

  • Det hørtes godt ut med aubergine! Veldig trivelig saus sånn sett, som er så fleksibel og anvendbar til det meste :)

 2. Christiane

  Lagde denne i går; den var kjempegod!!! Mannen var også veldig fornøyd, i hvert fall hvis man skal dømme etter kommentarene hans – “Er denne vegetarisk?” og “Er den sunn? Kan jeg spise MYE?” og “NAM!”.

  • Haha, herlig! De kommentarene går rett inn i “approved”-kategorien :)

 3. Stine

  Hadde denne til middag i dag med muskat i osten i stedet for sitron og jarlsberg på toppen. HJELP så godt! Noe av det beste jeg har laget noensinne tror jeg.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.