Drikke

Proteinrik smoothie med jordbær og kakao

1 comment

Takk gud for at proteinsmoothier ikke trenger å smake syntetisk proteinpulver! I denne smoothien, som bare smaker kakao og jordbær, skjuler det seg et lass med gode proteiner og andre viktige næringsstoffer.

Rekk opp hånda alle vegetarianere og veganere som har fått spørsmålet “men hvordan får du i deg nok protein?”. Det aner meg at det er samtlige av oss, og jo flere ganger jeg hører det, jo mer overrasket blir jeg over at det ikke er allmennkunnskap at planteriket er stappfullt av proteiner, ofte mer enn kjøtt!

Det finnes riktignok masse protein i både kjøtt, egg og melkeprodukter, men disse er også ofte høye på usunt fett og kolestorol, og vi trenger dem faktisk ikke for å få i oss nok protein. Grønne erter og edamame, quinoa, nøtter og nøttemelk, bønner og kikerter, soyaprodukter som tempeh og tofu, grønne grønnsaker og salater, hemp og chia, samt alle andre frø, rå kakao og seitan er alle fantastiske kilder til protein!

I denne smoothien er det både rå kakao, som også inneholder masse jern og en rekke gode vitaminer og mineraler, hempfrø, rå cashewnøtter og plantemelk basert på mandler. Legg til en banan, som er den ideelle før-og-etter-trening-maten takket være alle dens gode karbohydrater, og en neve frosne jordbær – og du har en skikkelig og skikkelig næringsrik proteinsmoothie.

Rå kakao, hemppulver og rå cashewnøtter får du tak i både på Kinsarvik, Helios og Røtter her i Oslo. Enkelte helsekostbutikker, som Sunkost Gunerius og de store Life-butikkene fører også dette.

Proteinsmoothie med jordbær og kakao

1 banan, gjerne frossen
2,5 dl frosne jordbær
2 ss hemppulver
2 ss kakaopulver
2 ss usaltede cashewnøtter
4-5 dl mandelmelk (gjerne hjemmelaget)

Kjør alle ingrediensene i en blender til du har en jevn og fin smoothie. Juster konsistensen med mandelmelk.

 

One Comment

  1. Pingback: Proteiner fra planteriket • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.