Pizza med grov bunn, spinat og artisjokkherte - yum!
Middag

Pizza med grov bunn, spinat og artisjokkhjerter

1 comment

Om du er en av de som tenker “oh no, pizza uten ost, jeg snur her”, så kan du bare stoppe i døra og bli. Vi hadde nemlig familieavstemming av fire typer pizza, og i min kjøtteterfamilie gikk denne pizzaen av med seieren!

Vegansk
Mengde: 1 langpanne / 3 porsjonspizza
Arbeidstid: 15 min + tid til deig og steking, ca 2 timer totalt

Vi har vært på hyttetur med familien min i sommer, og min kjære mamma blir like glad hver gang jeg okkuperer kjøkkenet hennes der. Jeg er heldig sånn sett, jeg blir verken kastet ut eller låst ute når jeg kommer hjem til familiekjøkkenet, det er tvert om: Jeg blir ansvarlig for middagene uten at noen sier det høyt i det hele tatt. Så da drar mamma og jeg på butikken og tusler rundt der en god stund, både fordi vi ikke finner frem i den nye, enorme menybutikken i Stavern, og også fordi vi finner så mye fint vi bare må se litt ekstra på.

Nå var vi seks voksne og lille Aslak på 3 måneder på hytta, og dagene består av både turgåing, hagehenging og byturer. Middagene er dugnad, noen hjelper til med å lage, og de som ikke lager, de dekker på og rydder av etterpå. Min kjære Øystein er nøkkelingrediens når vi lager pizza på hytta, for jeg er altfor utålmodig og temperamentfull til å elte så mange pizzadeiger for hånd alene (takk, Øystein).

Pizza med grov bunn, spinat og artisjokkherte - yum!

Denne kvelden lagde vi hele fire forskjellige pizzaer. En var obligatorisk potetpizza med hvit saus, den har blitt en hit i familien, og en annen var denne spinatpizzaen. Jeg ville lage den uten melkeprodukter, og jeg lagde alle med en grovere bunn, for at det skal være litt mer mettende mat og mer næring. Oppå den grove bunnen hadde jeg en enkel spinatbase og et lite lass med artisjokker, samt pinjekjerner og hjemmelaget Not Parmesan. Sistnevnte får en så utrolig deilig smak og aroma når den ristes på pizza i ovnen, så ikke dropp den! Lag heller et glass når du først er i gang, så har du det stående til neste pizza. Denne er forøvrig like god kald som varm.

Pizza med grov bunn, spinat og artisjokkherte - yum!

Pizza med grov bunn, spinat og artisjokk

Grov pizzadeig
2 poser bladspinat
1 purreløk
2 hvitløksfedd
1 boks artisjokkhjerter
3-4 ss naturelle pinjekjerner
1 ss rapsolje
Salt og pepper

5-6 ss Not Parmesan

Sett pizzadeigen, og la den heve til dobbel størrelse. I mellomtiden skyller og vasker du spinat og purre (den har ofte endel jord mellom lagene), lager et glass Not Parmesan, og gjør klart resten.

Pizza med grov bunn, spinat og artisjokkherte - yum!

Finhakk purreløken, og la den surre i en spiseskje rapsolje på medium varme med en klype salt i den største stekepanne du har. Når den begynner å bli gylden og myk, rører du inn den finhakkede hvitløken. Deretter legger du spinaten oppå toppen av løkblandinga, og lar den dampe og forvelle til det ikke er så veldig mye igjen av den, spinaten er morsom sånn. Ta gjerne litt om gangen, om det blir vanskelig å snu på det. La det surre i noen minutter til det ikke er væske igjen i blandingen, og krydre med salt og pepper.

Ta artisjokkhjertene ut av boksen, og del hvert hjerte i 6-8 biter fra stilken og opp, slik at de fortsatt henger sammen.

Kjevle ut pizzabunnen, og legg den på et bakepapir. Fordel spinatblandingen utover bunnen, og legg artisjokkhjertene over. Strø over pinjekjerner og Not Parmesan før pizzaen settes i ovnen, og stekes i nederste del på full guffe i ca 10-12 minutter.

One Comment

  1. Pingback: Proteiner fra planteriket • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.