Its snacktime! Så enkelt, men akk, så godt - curry cashews!
Snacks

Curry cashews

1 comment

M-hm! Her snakker vi snacks! Syrlig, salt og ørlite hotness på en og samme tid. Det er en viss risiko for at du må lage dobbelt så mye som du tror.

Vegansk + glutenfri
Mengde: 4 dl nøtter
Arbeidstid: 5 min
Steketid: 15-30 min

Uansett vegetarianer eller ei, nøtter er en god kilde til næringsstoffer. Cashewnøtter er den nøttetypen med lavest kaloriinnhold, og også den mest anvendelige. Vi bruker den faktisk minst til snacks og mest som ingrediens i middagretter, for eksempel i cashewbaserte pastasauser, som base i Not Parmesan, eller som hovedstjerne i den fantastiske five minute cashew cream, som er en god erstatning for både rømme og kremost. For å være helt ærlig har jeg ikke vært noe særlig fan av cashews som snacks, men det har forandret seg nå, for å si det mildt!

Nøtter ristet eller bakt med forskjellige krydderblandinger er heller ikke nytt her på Bonanza. Vi lager crunchy mandler med masse krydder, bruker nøtter i granola, karamelliserer valnøtter med cayenne, eller lager salte mandler. Det nye her er en ikke så veldig hemmelig ingrediens: Sitron!

Med sitron blandet med curry og salt før nøttene ble ristet i ovnen, blir dette hallelujagodis. Prøv det, bare! Spis det som snacks, eller bruk dem som topping på en indisk rett. Jeg brukte en mild curryblanding her, så juster mengden etter hvor hot blandingen du har er.

Curry cashews

 4 dl usaltet cashewnøtter
1/2 sitron, presset
1-3 ss curryblanding (pulver)
1 ts paprikapulver
1 ts salt

Bruk en liten visp for å blande krydderne inn i sitronsaften, før nøttene røres inn i blandingen. Rør rundt slik at alle nøttene er godt dekket av sitron og krydder. Legg dem utover på et bakebrett med bakepapir, pass på at de ikke ligger oppå hverandre. Sett brettet midt i ovnen på 150 grader. Hvor lang tid det tar avhenger av både ovn, nøtter og mengde, så følg godt med på dem, det kan ta alt fra 10 til 40 minutter. Mine ble ørlite for lenge i ovnen. Snu dem gjerne underveis. La nøttene avkjøles på brettet, før du har dem over i en tett beholder.

 

 

One Comment

  1. Oj det såg godt ut! Trur eg må lage det i kveld :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.