Tacosalat på 20 minutter!
Salat

Tacosalat med bakt søtpotet, avocadokrem og limesaus

7 comments

Taco kan være en omstendelig affære, spesielt hvis du skal lage både det ene og det andre og det tredje fra bunnen av. Men, og det er det som er så fint: Det kan være kjempelett også. Selv om du skal lage alt fra bunnen av.

Vegansk + glutenfri (obs! Sjekk nachochipsen)
Mengde: 2 store porsjoner
Arbeidstid: ca 20 min

Vrangpeis, sier du? Jada, det er greit, det. Jeg er ikke uenig. Det er bare det at det er sant. Det trenger ikke være kjempekomplisert å lage en vegansk tacosalat fra bunnen av, selv om du skal lage alt sammen selv. Trikset er å få de aller fleste ingrediensene til å ordne seg selv på sånn ca ti-femten minutter.

Når vi spiser middag som dette, kan jeg telle ned fra vi setter oss ned, fem fire tre to en, til Øystein bryter ut i en liten tale om hvor glad han er for at vi kan spise middager som dette, som er kjempesunne og proteinrike, men som samtidig følges som en skikkelig indulge. Og jeg er helt enig med ham. Det eneste i denne tacosalaten man ikke trenger å lesse på med, er nachos. Og når det bare er nachos du ikke trenger å lesse på med, så betyr vel det strengt tatt at du kan det allikevel.

Det var kanskje en sannhet med modifikasjoner, både cashewsaus og avocado er mektige saker, men det er sunt fett, masse proteiner og andre næringsstoffer som er bra for deg. Og kilovis orker man jo uansett ikke spise av verken det ene eller det andre før magen sier fra.

Dette er også en salat som, om du har for vane å lage klart noen råvarer i løpet av uka, helt fint kan smekke sammen av det du har stående. Med gode vaner har du fort både ferdigkokt quinoa og bakte grønnsaker stående, og sannsynligvis et glass med cashewkrem. Da er du veldig langt på vei til en no fuzz, bare tacosalat-middag.

Tacosalat med avocadokrem og limesaus

2 håndfull nachochips
Grønn salat

En håndfull cherrytomater
1 liten boks mais
1/2 rødløk
1 vårløk
1 liten bunt frisk koriander
Chillisaus / sriracha
Limebåter

1 liten søtpotet
1 liten (gogreen-størrelse) boks kidneybønner
1 ss paprikapulver
1 ss cumin
1/2 ss chillipulver
1/2 ss salt
1/2 ss kanel

1/2 ss olje

1 avocado
1 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
2-4 ss vann

1 porsjon cashewkrem
Lime

Sett ovnen på 200 grader, og finn frem alle ingrediensene du trenger, samt en liten matmølle eller blenderboks. Start med søtpoteten, skrell den, og del den i terninger som du blander inn med olje og krydder (salt, chilli, cumin, paprika, kanel), og setter i ovnen (gjerne varmluft). Skyll boksen med kidneybønner, og la den stå klar på benken.

Kok quinoa, gjerne på denne måten.

I mellomtiden lager du cashewkremen, om du ikke allerede har den klar, og blander inn lime til den er akkurat såpass syrlig som du vil ha den. Ha over i en liten bolle, og sett den til side.

Skyll blenderboksen din, og ha avocado, hvitløk, sitron og vann i den, og kjør det til en jevn krem. Ha over i en liten bolle, og sett til side.

Når søtpotetterningene begynner å bli gyldne etter ca 10-12 minutter, tar du ut brettet, og blander inn kidneybønnene, før du setter brettet tilbake i ovnen i 5-6 minutter til.

Skyll, vask og kutt ingrediensene som skal serveres kalde (salat, vårløk, løk, tomat, mais og koriander), og legg salat utover tallerkene. Når quinoaen er ferdigkokt og søtpotetene er ferdig, blander du det hele sammen (gjerne rett på bakebrettet) før du fordeler det på tallerkene. Legg på nachochips, og risle over både avocadokrem, limekrem og sriracha, før du strør over vårløk.

Se så! No fuzz.

 

7 Comments

  1. Pingback: Mine favorittoppskrifter fra 2015 • Green Bonanza

  2. Pingback: Vegansk vår: Meksikansk mat • Green Bonanza

  3. Pingback: Barnevennlige middager fra Kornelias mamma • Green Bonanza

  4. Pingback: En oppskrift for å lage middag uten oppskrift • Green Bonanza

  5. Pingback: Oktoberutfordringen er my beloved potato • Green Bonanza

  6. Linn Helene

    Deilig! Hvor mye qinoa til denne oppskriften? Står bare at man skal koke det i fremgangsmåten, men ikke i ingredienslisten.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.