Frisk, deilig, mettende, næringsrikt.. Smoothietime!
Drikke

Smoothie med bringebær og pasjonsfrukt

ingen kommentarer enda

Dette har blitt en favorittsmoothie på veldig kort tid! Den er både søt, syrlig og frisk, samtidig som den inneholder nok næring til å være et lite mellomtid.

Vegansk + glutenfri
Mengde: 3-4 glass a 2,5 dl
Arbeidstid: 4 min

Sommer er smoothietid, det går liksom av seg selv å lage smoothie av friske frukter og bær når det er sol og sommer ute. Mitt mission nå som sommeren etterhvert er på hell, er å fortsette trenden utover høsten og vinteren. Det er jo da vi trenger det som mest, disse vitamin- og smaksbombene til frokost! Man blir jo så glad av god smoothie!

Vi har alltid masse frosne bær i fryseren, og prøver også å ha fryste bananer i skiver der, for å gjøre det enda lettere, men her bruker jeg ferske bananer og en neve isbiter istedet. Vi som bor i Oslo er bortskjemte med at det finnes juice av alle mulige slags frukter på enhver grønnsakssjappe, og i denne er det pasjonsfruktjuice. Om det er vanskelig for deg å finne det kan du erstatte det med en annen tropisk juice, for eksempel ananas, som pleier å være lettere å få tak i. Vi har også i en spiseskje hempprotein for næringens del, men dette kan du droppe om det ikke er noe du har eller vil kjøpe. Jeg hadde friske mynteblader, men når jeg ikke har det pleier jeg å trekke litt sterk myntete, og ha det oppi istedet.

Smoothie med bringebær og pasjonsfrukt

6 dl frosne bringebær
4 dl pasjonsfruktjuice (evt annen tropisk juice)
2 dl isbiter
2 hele bananer
1 ss friske mynteblader (eller 2 ss sterk, kald myntete)
1 ss hempprotein (kan sløyfes)

Kjør alle ingrediensene i en blender til du har en fin, jevn smoothie. Juster konsistens med isbiter og juice. Om du ikke drikker alt, kan du oppbevare det på tett glass i kjøleskap i to dager.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.