Pizza med squash, aubergine, mozarella og pinjekjerner

Jeg vet ikke hva italienerne sier om squash og aubergine på pizzaen, og jeg vet ikke hva hjemlandene til meze ville sagt til slik bruk av aubergine og squash, men jeg, jeg er helt sikker i min sak – det er skikkelig godt!

Mengde: 2 porsjonspizza
Arbeidstid: 10-15 min (pluss deig)
Steketid: 10-15 min

For de av dere som har fulgt med på Bonanza en stund er det neppe noen overraskelse at jeg ikke er så veldig glad i tomatsaus. Det hender, men stort sett velger jeg det bort, med mindre jeg skal gå all in og bruke tre timer på å lage den. Det tilhører jo (dessverre) sjeldenhetene, så når det gjelder både pizza, pasta og lasagne finner jeg gjerne på noe annet, og dette annet har en tendens til å innebære bakt paprika.

Bakt paprika får nemlig en helt annen smak enn rå paprika, det kan ikke sammenlignes i det hele tatt. Den blir mild, rund og dyp i smaken, og den fungerer kjempegodt sammen med så og si alt annet av grønnsaker. Den er derfor ofte å finne på pizza, i lasagne og i pastasaus. Denne pizzavarianten er egentlig en kombinasjon av denne veganske pizzaen med paprikasaus, squash og aubergine, og denne med bakte grønnsaker og mozarella. Kanskje jeg begynner å gå tom for ideer, eller kanskje det bare simpelthen er så godt at jeg må si det på repeat. Vi satser på det siste. Paprikasausen i denne varianten er litt sterkere enn den forrige, ettersom vi ikke hadde barn på besøk denne runden.

SAMSUNG CSC

Pizza med squash, aubergine, mozarella og pinjekjerner

2 stk porsjonspizza-emner

1 bakt paprika (fra glass er fint)
1 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
1 ts finhakket rød chilli
1 ss basilikumblader
1 ts salt
1 ts sitronsaft

1/2 squash
1 liten aubergine
5 cherrytomater
Nøytral stekeolje

1 fersk mozarella
2 ss pinjekjerner
Frisk basilikum til topping

Start med å sette pizzadeigen. Paprikasausen lager du enkelt ved å kjøre alle ingrediensene (fra bakt paprika til sitronsaft i lista) i en blender eller matmølle til du har en jevn, fin saus. Squash og aubergine snittes tynt, og stekes i stekepanne eller grillpanne på høy varme til de har sluppet fuktighet og fått fine grillmerker. Cherrytomatene deles i to, og mozzarellaen rives i små biter med hendene.

Bak ut pizzabunnene, smør på saus, og legg på ferdiggrilla grønnsaker, tomater, ost og pinjekjerner. Stek dem nederst i ovnen på full guffe (la ovnen forvarmes til maks varme før du steker for best resultat). Strø litt basilikum over før servering.

Pizza med squash, aubergine, mozarella og pinjekjerner

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Ah, du har alltid så fine og fristende bilder. Kjenner matlysten melder seg med èn gang :)

    • Tusen takk, Maria! Hyggelig melding å få på mandag formiddag :)

  2. vilde

    Hvor får man tak i bakt paprika? Og er det evt. mulighet for å lage det selv?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.